Lange files om rouwregister op Luikse stadhuis te tekenen, dus opent stad een tweede

© Photo News

Het rouwregister dat in het stadhuis van Luik om 10 uur is geopend na de dodelijke schietpartij dinsdag in de stad, kent een zodanig succes dat de stad sinds 13 uur een tweede register heeft geopend om lange files te vermijden. De schietpartij maakte drie slachtoffers: politieagentes Soraya Belkacemi en Lucile Garcia, en Cyril Vangriecken.

gjs

Aan het begin van de namiddag stonden aan het stadhuis van Luik een vijftigtal mensen, onder wie heel wat collega’s van de Luikse agentes, om enkel woorden te schrijven in het register. Wie wil, kan dat ook online doen.

Sinds 10 uur woensdagochtend trokken al honderden mensen naar het stadhuis om er de slachtoffers een laatste eer te bewijzen.

Ook de stad Herstal heeft een rouwregister geopend voor Cyril Vangriecken. Wie het wil ondertekenen, kan dat aan het administratief centrum van Vottem en La Ruche, of kan online zijn steun betuigen.

Minuut stilte

Om 13 uur werd een minuut stilte gehouden op de Espace Tivoli. Tal van lokale en politieke verantwoordelijken waren daarbij aanwezig, onder meer Waals minister-president Willy Borsus.

Benjamin Herman (31), een gedetineerde met penitentiair verlof, schoot dinsdagochtend twee politieagentes met dienst en een 22-jarige jongeman in een auto dood. Hij opende ook het vuur op andere agenten die ter plaatse kwamen en verwondde vier van hen, allen zijn buiten gevaar.

Op de Facebookpagina van de politiezone Luik werd de post met de foto van de twee politieagentes in uniform, Soraya Belkacemi (45) en Lucile Garcia (53), al 87.000 keer bekeken en 71.600 keer gedeeld. Er werden al meer dan 26.000 rouwbetuigingen nagelaten. De politiezone Luik publiceerde de foto als “eerbetoon aan de vrouwen, moeders en schitterende politieagentes die ze waren”.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen