Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Economische groei eerste kwartaal valt nog lager uit dan verwacht

EconomieHet bruto binnenlands product (bbp) in België is in het eerste kwartaal met amper 0,3 procent gegroeid, zo blijkt uit de jongste cijfers van de Nationale Bank. Dat is minder dan de 0,4 procent uit de eerste "flashraming". De groeivertraging dit kwartaal ten opzichte van het vorige is dus nog uitgesprokener dan gedacht.

9 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het Voka en het VBO zijn het daar niet mee eens. De sociale lasten op de arbeid zijn verlaagd en de transfers van de winsten naar de belastingparadijzen zijn sterk gestegen. Het gaat goed. Zoals hun partijen en hun regering ook meedeelt.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    en let maar eens op als het gratis geld van Europa stopt en de rente weer stijgt . Wat gaat Van Overdveldt dan verzinnen ? Ons nog meer pluimen ?
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Welke zot investeert in een Failed State?
  • Marco Sticchi

    6 jaar geleden
    Grote bedrijfjes zijn naar Nederland vertrokken. Nu nog km.heffing meer bedrijfslasten, en andere lasten invoeren zijn ze allen weg en kom uw bbp nog lager uit, dit is toch wat jullie willen?
  • Geert Noels

    6 jaar geleden
    verschiet ik niet van met 6 regeringen voor een land kleiner dan New York.Veel te veel staatsinmenging,corruptie,een hoofdstad die een jihadgetto geworden is,veel te veel files,veel te hoge accijnzen en belastingen,en veel te hoge ambtenarenpensioenen.