© REUTERS

Doodgeschoten Poetin-criticus… leeft toch nog, Moskou spreekt van een “anti-Russische provocatie”

De Russische journalist Arkadi Babtsjenko, over wie was bericht dat hij dinsdagavond in de Oekraïense hoofdstad Kiev was doodgeschoten, is nog in leven, zo heeft het Russische persbureau Interfax woensdag bericht.

jtp

De Oekraïense staatsveiligheid heeft een moord op de verslaggever in scène gezet om diegenen die de echte moord planden, te kunnen oppakken, zo citeerde persbureau Bloomberg het hoofd van die veiligheidsdienst, Vasil Hritsak. Het brein achter de aanslag is opgepakt.

© AFP

Moskou betreurt “propaganda” en “maskerade” van Oekraïense diensten

Het gebeuren rond de journalist is een “nieuwe anti-Russische provocatie” vanwege Kiev. Dit heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdagavond gezegd.

Moskou “is ervan overtuigd” dat zijn “buitenlandse partners en relevante internationale instellingen conclusies zullen trekken”, zo citeert het onafhankelijke persbureau Interfax het ministerie. Het beklemtoont ook dat de “hele internationale gemeenschap is misleid” en “verheugd te zijn dat die Russische burger nog leeft”.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de in scène gezette moord op de Kremlin-criticus Arkadi Babtsjenko woensdag afgedaan als “propaganda” en een “maskerade”. Het feit dat Babtsjenko leeft is “het beste nieuws”, zo beklemtoont Maria Sacharova, woordvoerster van Buitenlandse Zaken, wel in haar reactie op de sociaalnetwerksite Facebook.

Ook de Russische senator Konstantin Kossatsjov heeft al gereageerd. “Ik betreur dat Babtsjenko aan deze provocatie van de Oekraïense geheime dienst heeft deelgenomen”, zo luidt het bij hem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer