Korpschef Dirk Claes bij de foto van overleden collega Eddy Strijckers.
Volledig scherm
PREMIUM
Korpschef Dirk Claes bij de foto van overleden collega Eddy Strijckers. © Joel Hoylaerts / Photo News

Wat doe je als korps als een van je agenten in dienst om het leven komt? "Er is geen draaiboek. Geen procedure. Laat de ideeën van de mensen zelf komen"

Een agent die overlijdt tijdens de dienst, laat sporen in het hele korps na. Dirk Claes (52), korpschef van politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst, weet uit ondervinding hoe je dat moet aanpakken: in 2010 kreeg agent Eddy Strijckers (55) een dodelijke kogel in de rug tijdens een interventie. «Als mijn Luikse collega vragen heeft, mag hij me altijd contacteren.»

8 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Doen alsof je er een zak om geeft voor de camera? Mensen gaan werken voor geld, niet voor collegiaal gedoe. Politieagenten zijn premiejagers boven alles.
  • Stephan Priem

    6 jaar geleden
    Die bestaan wel, Defensie en het vroegere Rijkswachtkorps hadden en hebben hiervoor een draaiboek met personen die hiervoor opgeleid zijn. Dat dit geen regel is voor kleinere lokale korpsen is begrijpelijk maar dan kan waarschijnlijk de federale politie bijspringen.
  • Andre van Ruyskensveld

    6 jaar geleden
    wie op politie mensen schiet ,dreigt moeten een zwaarder straf krijgen lijk in UK deze beide dames hadden geen schijn van kans en het loslaten lopen van zulke gamgsters moet strenger worden
  • Lucien Raes

    6 jaar geleden
    Dode agenten, spijtig, maar ja, is gewoon een "fait divers"! Molenbeek ligt er zeker niet van wakker. Wie herinnert zich nog een slachtoffer van de aanslagen? Niemand, buiten de slachtoffers zelf. Dus ja, dode agenten, maar "part of the job". Als onze beleidsmakers de schouders optrekken en het "fait divers" noemen, waarom er nog over schrijven? Neem je lot zelf in handen. Of anderen zullen je lot bepalen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    jullie zouden allemaal,gerust een protest actie kunnen houden,en met zen alle naar brussel,niet alleen de Luikse politie maar gans belgie ,de staat laten opdraaien,neem de dienstwagens en blokkeer,heel brussel doe iets voor jullie beschuldigde en overleden collegas ,inplaats van te zitten bleiten,denk aan hun eer,zij waren het slachtoffer van deze regering,Geens buiten nu