In de eerste drie maanden van 2018 heeft de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) 15.000 controles uitgevoerd bij werklozen met een uitkering.
Volledig scherm
In de eerste drie maanden van 2018 heeft de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) 15.000 controles uitgevoerd bij werklozen met een uitkering. © Belga

RVA vordert onterechte uitkeringen terug bij 3.500 werklozen

In de eerste drie maanden van 2018 heeft de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) 15.000 controles uitgevoerd bij werklozen met een uitkering. In 3.619 gevallen, of bijna een kwart daarvan, is een overtreding vastgesteld, waarop de uitkering werd teruggevorderd. Dat meldt De Standaard op basis van cijfers van minister van Werk Kris Peeters (CD&V). 

93 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Beste ludo ge laat u in het ootje nemen man . Niet Europa of CD&V is het probleem voor een oplossing ,het is de nva die stokken in de wielen steekt . Dit ondanks een geschreven belofte in het regeringsakkoord. Van Overdveldt op commando van de Keizer aan de zijlijn zijn de verantwoordelijken. Ge richt dus uw pijlen op de verkeerde partij mijnheer marissen .
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Deze die de misbruiken vast stellen en terug vorderen zijn de vakbonden, Dan Midden. Zij beheren het dossier van de meeste werklozen. Die 30% van de misbruiken kwam voor bij werkgevers die gebruik maken van tijdelijke werkloosheid maar hun werknemers toch in het zwart laten werken. Komt vaak voor in de bouw en de horeca. En zeer vaak bij de horeca aan de kust.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk zal Van Overtveldt toch weigeren om die bedragen te innen. Hij weigert immers ook om onterecht gekregen belastingkortingen terug te vorderen van grote ondernemers.
  • Francine Verkenmuylle

    6 jaar geleden
    Je stempelkaart verkeerd invullen is al een overtreding, een werkgever die je drie dagen op proef laat komen en je voor die dagen geen contract , betaling of bewijs wil geven, wat zou jij doen; juist je kaart niet invullen en dan komt er plots controle, en ben JIJ de fraudeur. Lol. Ziek zijn en toch willen werken, daar begin ik ook niet meer aan, want ook dat is fraude. Als ze maar de kleine man moeilijk kunnen maken dan is het goed.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Men zou beter de naam veranderen naar werkzoekersuitkering en niet meer uitdrukken als werkloosheidsuitkering....alle beetjes helpen?Dan kan men misschien beter begrijpen dat het een uitkering of hulpmiddel is voor werkzoekenden en niet voor niet-werkwilligen..of gelukzoekers..