Hermien Peters is Europese kampioene U23 K1 500m

Hermien Peters heeft zich vrijdag op het EK kajak voor junioren en U23 in het Bulgaarse Plovdiv tot Europees kampioene U23 op de K1 500 meter gekroond.

Vier jaar nadat ze bij de juniores zowel in de K1 500m als in de K1 1000m de Europese titel pakte, slaagde de topkajakster uit de Neerpeltse WC erin opnieuw op het hoogste trapje van het erepodium te klimmen. De 22-jarige zus van de olympische kajakker Artuur Peters won op het EK voor de atleten jonger dan 23 jaar de Europese finale in de K1 500m.

Hermien Peters lag in die Europese finale halfweg op een veelbelovende tweede plaats. De Poolse Anna Pulawska, die in 2014 bij de juniores zich in de K2 en de K4 tot dubbele wereldkampioene kroonde, leidde met een halve seconde voorsprong. Peters pakte dan uit met een verschroeiende eindsprint, snelde in de slotmeters de Poolse voorbij en finishte als eerste. De Poolse pakte op acht tienden het zilver. Het brons was voor de Wit-Russische Aliaksandra Cryshyna.

Kersvers Europese kampioene Hermien Peters zal alvast met veel zelfvertrouwen op de derde EK-dag van start gaan in het voor haar ongewoon nummer K1 200m.