Consumenten willen duurzame handel, maar slechts vijf procent van hen is bereid om daar extra voor te betalen. Dat is een van de conclusies van een bevraging die handelsfederatie Comeos liet uitvoeren bij 1.000 personen. .
Volledig scherm
Consumenten willen duurzame handel, maar slechts vijf procent van hen is bereid om daar extra voor te betalen. Dat is een van de conclusies van een bevraging die handelsfederatie Comeos liet uitvoeren bij 1.000 personen. . © Thinkstock

Consument wil duurzame handel maar is niet bereid ervoor te betalen

Consumenten willen duurzame handel, maar slechts vijf procent van hen is bereid om daar extra voor te betalen. Dat is een van de conclusies van een bevraging die handelsfederatie Comeos liet uitvoeren bij 1.000 personen. 

22 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    wie zal 35 jaar een kwaliteit hemd of jeans houden made in Be weinigen Dragen wanneer terug mode of aan kinderen doorgeven ook niet Natuurlijk zou er weinig verkoop zijn op zo manier !!
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Vooral elektronica zouden eens langer dan een jaar moeten meegaan... als die garantie er niet is wil je er natuurlijk niet voor betalen...
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zou dat niet ook komen omdat de consument weet dat winkelen in België tot 30% duurder is dan in de omringende landen. Bovendien heeft die al geleerd dat een meerprijs, vermindering van BTW, een daling van energie of grondstoffenprijzen gewoon elke keer in de zakken komt van de verkoper en niet bij de boer of de loonarbeider in het buitenland.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Met milieu is niemand bezig, daar wil niemand voor betalen ook Groen niet, stemmen zijn belangrijk, het asbest probleem daar is elke medisch geschoolde van overtuigd, de grote stille doder van de toekomst, ze zwijgen erover in alle talen. Geld voor de schone schijn verkopers, brood en spelen en de rest moet gratis zijn. Een truitje van de voetbal of een ticket voor een festival daar geven ze liever meer geld aan uit, dan aan eten en duurzame producten.
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Moest alles hier gemaakt worden inplaats van in china, zouden we het niet meer kunnen betalen, omdat we zelf te duur zijn en te weinig uren werken.