De escalatie van geweld tussen militante Palestijnen en Israël toont volgens de speciale gezant van de Verenigde Naties, Nikolaj Mladenov (foto) dat de regio "iedere dag op de rand van oorlog" staat.
Volledig scherm
De escalatie van geweld tussen militante Palestijnen en Israël toont volgens de speciale gezant van de Verenigde Naties, Nikolaj Mladenov (foto) dat de regio "iedere dag op de rand van oorlog" staat. © AFP

"Midden-Oosten iedere dag op de rand van oorlog"

De escalatie van geweld tussen militante Palestijnen en Israël toont volgens de speciale gezant van de Verenigde Naties, Nikolaj Mladenov, dat de regio "iedere dag op de rand van oorlog" staat. 

15 reacties

  • danny braun

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat die regio altijd op het randje van oorlog is. Israël is omringd door anti-semiten en terroristische regimes en dictators. Hezbolla, Hammas, Bashar Al Asad ..... etc ...
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Hamas antwoord de beschietingen van Israël en antwoord op de moordpartij op meer dan 100 palestijnen door Israël. Israël doet ook regelmatig beschietingen op Syrië en het was een van de weinige keren dat ook Syrië deze raketaanvallen beantwoorde. Het verhaal omdraaien lukt niet hoor. Israel is diegene die zijn bezetting probeert in stand te houden. De Palestijnen zijn diegene die hun land proberen terug te krijgen.
  • censor

    6 jaar geleden
    Ze zijn beide niet te onderschatten, daar is g een oplossing voor, tenzij Israel verhuist naar de woestijn en daar een nederzetting op poten zet.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Hoe zouden wij Belgen reageren als een vreemd volk zich hier zou vestigen en ons zou bij elkaar drijven in de westhoek achter een hoge muur? Dit conflict is begonnen omdat men in Europa alle Joden die men kon vinden heeft omgebracht. De overlevenden durfden niet blijven en zijn naar het land van belofte getrokken met alle gevolgen van dien.
  • danny braun

    6 jaar geleden
    Het Midden-Oostenconflict verklaren: De ene kant wil doden, de andere kant wil niet dood en geen van beide partijen is bereid compromissen te sluiten. Moeilijk om een mogelijke deal te zien. Of de beroemde woorden van Priminister Gold Meir: Als ze hun wapens neerleggen zal er vrede zijn als we dat doen zal er bloed zijn.