© Sebago

Deze schoenen draag je tijdens een warme dag op het werk

Hoge temperaturen voorspeld? Espadrilles en sandalen zijn nu eenmaal not done op de werkvloer. Met deze tips blijven je voeten een hele dag fris!

cityfashion

Daarom is de juiste schoenenkeuze belangrijk

De juiste schoenenkeuze mag je niet onderschatten tijdens een warme dag op het werk. Voeten zijn een van de belangrijkste afvoerders van zweet en doen dienst als regulator van je lichaamstemperatuur. Zweetvoeten voelen niet alleen onaangenaam, ze zijn ook nog een van de voornaamste oorzaken van schimmels. Vermijden dus!

Frisse voeten? Kies voor loafers

Loafers worden niet alleen de grootste schoenentrend van komend seizoen, ze zijn ook nog eens geschikt voor een warme dag op het werk. Bijna even fris als sandalen, maar een stuk gekleder en work-proof.

Strikte dresscode op het werk?

Zijn frisse loafers not done op de werkvloer? Met de juiste aanpak kunnen kostuumschoenen een stuk koeler zijn dan je denkt. Natuurlijk materialen als (geperforeerd) leder of suède ondersteunen de verluchting van je voeten. Rubber of nylon schoenen kan je beter vermijden tijdens tropische temperaturen!

Tips & tricks voor frisse voeten

Wat je nog meer kan doen om zweetvoeten te vermijden? Draag alleen sokken van katoen. Gebruik geen wasverzachter om je sokken te wassen, hierdoor verliezen de vezels hun sterkte en houden ze minder vocht vast. Wissel dagelijks van paar en gebruik eventueel inlegzooltjes die het overtollige zweet kunnen absorberen. Op safe spelen? Smeer je voeten in met zinkzalf, dit absorbeert zweet zonder dat de poriën van je huid verstopt raken.

Drie fouten die je maakt als je een jeanshemd draagt

© Petrol

Een jeanshemd is en blijft een essential in de kleerkast van elke man. Toch ligt de ‘Wild Wild West’-look op de loer. Je jeanshemd op een stijlvolle manier dragen? Vermijd dan deze stylingfouten!

Je draagt je jeanshemd in je broek

Een jeanshemd dragen zonder eruit te zien als een cowboy? Draag je jeanshemd dan over je broek. Wanneer je je hemd in je broek steekt, creëer je een vreemd contrast tussen je broek en je denim shirt. Zorg er wel voor dat je exemplaar niet té lang is. Take notes: het perfecte jeanshemd rust net op je heupen.

Je combineert je jeanshemd met de foute broek

Jeans + jeans = not done! Geen idee wat je wel draagt onder je jeanshemd? Een rechte broek of een gekleurde chino of short is een betere keuze dan double denim.

Je draagt de foute kleur

Niet elk jeanshemd staat elke man even goed. Een belangrijk aandachtspunt dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de kleur. Donker haar? Een donkere of net super lichte wassing staat jou het mooist. Blond haar? Dan kies je beter voor een klassiek blauwe tint. Mannen met rood haar investeren best in een donker jeanshemd, dat zorgt voor balans.

Met deze slimme tips krijg je je schoenen altijd proper

© Nero Giardini

Hoe stijlvol je outfit ook is, vuile schoenen helpen alles om zeep. Maar hoe verwijder je die lastige vlekken? Van Vaseline tot micellair water, met deze slimme tips krijg je je schoenen altijd proper!

Tante Kaat middeltje: Vaseline

Een vlek op je leren schoenen? Manusje-van-alles, Vaseline, does the trick. Smeer een beetje Vaseline op de vlek, laat het middeltje enkele uren zijn werk doen en ga dan met een droge doek over je schoenen. Bonus: Vaseline zorgt voor een waterdicht laagje!

Witte sneakers? Azijn to the rescue

We kennen het probleem allemaal: witte sneakers blijven jammer genoeg niet altijd kraakwit. Doe een beetje witte azijn op een doekje en veeg je white sneakers af. Terug als nieuw? Check!

Hardnekkige vlekken? Probeer shampoo

Last van een hardnekkige vlek op je schoenen? (Baby)shampoo werkt ontvettend en lost de vlek op in no time. Neem een droog doekje of tandenborstel (dat werkt iets makkelijker bij leren schoenen) en wrijf zachtjes over de vlek.

Micellair water = niet alleen goed voor je huid

Hét wondermiddel voor je suède schoenen? Micellair water! Dit reinigend water trekt vuil aan, dus ook de vlekken op je schoenen. Gebruik een fijn doekje of wattenschijfje om je suède schoenen weer als nieuw te krijgen.

Ga meteen aan de slag

Wanneer je thuiskomt na een lange werkdag of avondje stappen, controleer dan je schoenen op vlekken en ga meteen aan de slag. Hoe langer je wacht om de vlekken te verwijderen, hoe meer kans je hebt dat de substantie in je schoenen trekt!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer