© BELGA

‘Nieuw Lierse’ stap dichterbij, maar nog geen akkoord

De geboorte van een ‘new look-Lierse’ komt steeds dichterbij. Een groep rond ex-bestuurslui van het failliete Lierse, het bestuur van KFC Oosterzonen en een – voorlopig anonieme - geldschieter uit de Noorderkempen onderhandelde de afgelopen week met Maged Samy, nog steeds eigenaar van het Herman Vanderpoortenstadion alias het Lisp, en de curatoren van het failliete Lierse. Ze hopen vandaag te landen om het ‘nieuwe Lierse’ volgend seizoen meteen een doorstart te laten maken in de eerste amateur­klasse.

pego

“Het gaat om zo’n omvangrijk dossier dat alle details honderd procent moeten kloppen. We willen ook echt met een nieuwe, propere lei starten, zonder obstakels”, zegt een bron dichtbij het dossier. “Maar we gaan er vanuit dat we al die details nog voor de deadline van 1 juni kunnen afronden.”

1 juni is de ultieme datum waarop een bestaande club, in casu ­Oosterzonen, volgens het bondsreglement zijn naam kan veranderen om ook het volgende seizoen in dezelfde klasse te kunnen uitkomen. De onderhandelaars hebben dus theoretisch nog tot middernacht vandaag om tot een akkoord te komen. Alleen dan kan het nieuwe Lierse volgend seizoen in de eerste amateurklasse starten, in de plaats van KFC Ooster­zonen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL