PS-voorzitter Elio Di Rupo (C).
Volledig scherm
PS-voorzitter Elio Di Rupo (C). © Photo News

Elio Di Rupo noemt gevangenissen 'onmenselijke parkings'

PS-voorzitter Elio Di Rupo noemt de Belgische gevangenissen 'onmenselijke parkings'. Dat zegt hij vanochtend bij La Première. De voormalige eerste minister vindt dat er consequenties moeten zijn aan de terreuraanslag in Luik, maar wil het dossier naar eigen zeggen niet politiseren.

127 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Het probleem zoals bij alle problemen is dat er te weinig middelen zijn om de oplossingen te kunnen realiseren. De gevolgen aanpakken zonder de oorzaken in te zien is dweilen met de kraan open.
  • Danny Deroye

    6 jaar geleden
    Hier in de gevangenis hebben ze toch een goed leven, Tv en kamer 1 of 2 personen Wc en zo verder. In de meeste landen buiten de EU . Is het 5 meter op 10 en daar zitten ze met 20 a 25 mensen bijeen. Kom de familie geen eten brengen gaan ze dood. En het voordeel daar is 30 jaar is ook 30 jaar.
  • Steven Moens

    6 jaar geleden
    Het stuk verdriet dat in Luik aan het moorden is geslagen werd al sinds zijn zestiende bedolven onder allerhande begeleiding als men de berichtgeving in de media kan geloven. Je kan niet in de gevangenis en zeker niet in de bijzondere jeugdzorg belanden zonder dat er een klein leger aan sociaal werkers, psychologen enzovoorts aan je veren hangen. Soms is niet rehabitileerbaar krapuul gewoon onverbeterlijk krapuul en behalve uit de maatschappij weren kan je er niet veel meer mee aanvangen.
  • jan Meclot

    6 jaar geleden
    Maar man, uw partijtje zowel boven als onder de taalgrens zitten vol met bajes klanten, het is één grote verzameling van sjoemelaars, geldverbranders, moordenaars, omkoopschandalen, verduisteringen , we zullen maar niet beginnen met namen want dan ben ik hier op het einde van het jaar nog bezig
  • lodewijk maesen

    6 jaar geleden
    meer empathie voor criminelen en economische vluchtelingen....stemmen nodig of gewoon links doen?