Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA). © Photo News

Theo Francken (N-VA) pleit voor afschaffing provincies

PolitiekTheo Francken heeft bij de voorstelling van de provinciale N-VA-kieslijst voor het arrondissement Leuven gezegd dat zijn partij voorstander blijft van de afschaffing van de provincies. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie duwt de lijst. Vlaams parlementslid en schepen in Kortenberg Bart Nevens is lijsttrekker. Als deze laatste verkozen wordt zal hij dit mandaat effectief opnemen en ontslag nemen als parlementslid.

56 reacties

  • Benjamin Bielen

    6 jaar geleden
    In de bedrijfswereld zie je ook steeds 'plattere structeren'. Is al die bureaucratie nog nodig? En als ik kijk naar de grote dossiers in mobiliteit moet ik dan nog meer zeggen? Of de herindeling van de bedrijfsterreinen van Ford Genk?
  • jean battheu

    6 jaar geleden
    Provincies moesten al zeer lang afgeschaft zijn! Geldverspilling tot en met !
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Moest ik jonger zijn dan bleef ik hier niet!
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Geldverspilling en een jobke voor gebuisde politici. We hebben de meeste ambtenaren en politici per inwoner van europa, onbetaalbaar dat leger.
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Dat dat kon waar zijn ! Al die provinciegraaiers leveren miljoenen op en onze provinciebelastingen kunnen direct een serieus stuk naar beneden! Vacatures genoeg op de arbeidsmarkt vooral voor”hoger opgeleiden” dus dubbel winst. Maar het is om te “Werken” natuurlijk en dat is iets anders.!