Wilbur Ross.
Volledig scherm
Wilbur Ross. © AFP

Verenigde Staten voeren vanaf morgen zware invoerheffingen in op aluminium en staal, EU kondigt meteen tegenmaatregelen aan

InvoerheffingenDe Amerikaanse regering zal haar verhoogde invoerheffingen op staal (25 procent) en aluminium (10 procent) vanaf morgen toepassen op de Europese Unie, Canada en Mexico. De tijdelijke uitzonderingen die tot nu toe golden, vervallen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross aangekondigd. De EU kondigde zoals verwacht meteen tegenmaatregelen aan op Amerikaanse producten. Ook Canada en Mexico slaan terug.

108 reacties

  • Pascal Fransen

    6 jaar geleden
    Trump zal oogsten wat hij heeft gezaaid
  • walter vermeulen

    6 jaar geleden
    zal.escaleren ln boycot.van europese.autos.als men hearly davidson gaat belasten.de eu gazt in de val trappen die trumph heeft.geplaatst
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Prima voor de lokale bevolking en het milieu. Hadden wij ook al heel lang moeten doen. China maakt onze fabrieken kapot. Enkel multinationals profiteren en de bevolkig raakt werkloos.
  • Tony Van De Perre

    6 jaar geleden
    Het moment om een Mustang en een Harley te kopen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De invoertaks voor de meeste producten is in de EU 4,2%. Voor personenwagens is dat normaal 10%. BTW is uiteraard geen invoertaks. Maar een belasting die ook geheven wordt op de eigen Europese producten.