Arkadi Babchenko.
Volledig scherm
Arkadi Babchenko. © AP

De journalist die zijn eigen dood fakete met varkensbloed en herrees in het mortuarium: “Ik wilde niet eindigen zoals Sergej Skripal”

Arkadi Babchenko, de dissidente Russische journalist die zijn eigen dood in scène zette in de Oekraïense hoofdstad Kiev, heeft vandaag meer uitleg gegeven over waarom hij de sluwe en doorwrochte list ondernam. “Ik vreesde dat ik zou eindigen zoals de vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal”, zegt hij.

9 reacties

  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Wat een eigenaardig verhaal. En nu? Denkt hij dat hij nu veilig en zonder zorgen kan verder leven ? Wat weerhoudt de Russen er nu van om een echte huurmoordenaar op hem af te sturen ?
  • Yolanda Aleven

    6 jaar geleden
    Lijkt me een mooi staaltje Rusland-bashing ... nog maar eens.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    ...(een gerecycleerde scène uit) 007. Tegenspeler van Jeroen Crabbé was veel straffer. Van de oligarchen met gestolen Russische staatsgelden (en te grote voetbalclubs en politieke invloed) moet nog een film gemaakt worden. Kennen wij zo geen land of uitgeroepen staat die zulke fantast(ische) films zouden kunnen produceren ?
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    dit verhaaltje stinkt
  • mark germanus

    6 jaar geleden
    Als ze de Russen maar in een slecht daglicht kunnen zetten,maar..........hoelang zal die mislukkeling van een journalist nog rondlopen?