© Photo News

De fysieke overmacht van de Williams-zussen in één iconisch beeld gevat: tennisreuzen tegen kleine duimpjes

Het vrouwentennis wordt al jaren gedomineerd door Serena Williams, ook al nam ze de voorbije maanden een break door de geboorte van haar eerste kind. Ook zus Venus is al lang een vaste waarde op het vrouwencircuit. De Amerikaanse zussen maken het verschil door hun talent, maar ook door hun fysieke overmacht. Dat werd nogmaals geïllustreerd tijdens hun zege in de eerste ronde van het dubbelspel op Roland Garros.

vtvn

Serena en Venus wonnen voor het eerst in twee jaar een dubbelwedstrijd. Dat deden ze door het veertiende reekshoofd te verslaan, het duo Shuko Aoyama-Miyu Kato. De Japanse meisjes moesten het dus vooral fysiek afleggen tegen het Amerikaanse duo, ook al wonnen ze de eerste set met 6-4. In de tweede en derde moesten ze de duimen leggen met 6-4 en 6-1.

Daarna volgde uiteraard een handdruk en dat leverde een opmerkelijk beeld op. Het verschil tussen de grote, stevige Serena en Venus en de kleine, frêle Shuko en Miyu is enorm...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

De Williams-zussen dubbelden voor het laatst in 2016 op Wimbledon. Toen wonnen ze op het heilige Londense gras voor de veertiende keer een Grand Slam in het dubbel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer