Lega en de Vijfsterrenbeweging hebben Conte opnieuw voorgesteld als premier.
Volledig scherm
Lega en de Vijfsterrenbeweging hebben Conte opnieuw voorgesteld als premier. © REUTERS

Dan toch witte rook in Italië: rechtenprofessor Conte wordt premier in regering tussen Lega en Vijfsterrenbeweging

In Italië hebben de populistische Vijfsterrenbeweging en de extreemrechtse Lega vanavond toch een akkoord gesloten over een nieuwe regering. Premier wordt toch de rechtenprofessor Giuseppe Conte, die zondag nog de handdoek in de ring gooide. Hij krijgt opnieuw de opdracht een regering te vormen, die morgennamiddag ingezworen zal worden. Matteo Salvini van de Lega wordt de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken.

18 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    En weer wordt populisme en extreemrechts benadrukt voor politici die terécht eens opkomen voor EIGEN bevolking! En nu een beleid om de rest van de collaborerende,politieke hoogverraders met hun snuit op hun verraad aan eigen bevolking te duwen! Viva italië,wij kunnen enkel dromen van politici die opkomen voor de vlamingen!
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Mensen dan toch belangrijk, Europa zal dat niet graag horen enkele superrijken die ietsje minder zouden krijgen om miljoenen mensen een beetje fatsoenlijk te laten leven dat zullen ze niet graag horen vrees ik.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Exit nr.2 uit de EU in de maak !?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar, als een Italiaanse gepensioneerde 700€ krijgt en een vluchteling 900€ als die van zijn boot afstapt kan je dat begrijpen, hier nog niet?
  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    De president gaat niet akkoord met de keuze van het volk en stelt een technocraat aan. Dat is geen democratie.