Toeristen maakten het de afgelopen jaren veel te bont in Maya Bay. Om de fauna en flora in de Thaise zeeboezem te beschermen, zijn reizigers er vanaf morgen vier maanden lang niet meer welkom.
Volledig scherm
Toeristen maakten het de afgelopen jaren veel te bont in Maya Bay. Om de fauna en flora in de Thaise zeeboezem te beschermen, zijn reizigers er vanaf morgen vier maanden lang niet meer welkom. © AP

Bekendste strand van Thailand heeft zélf vakantie nodig: toeristen vier maanden lang niet welkom in Maya Bay

Een van de beroemdste stranden van vakantieparadijs Thailand krijgt vanaf morgen zelf vier maanden rust. Maya Bay, die wereldwijd bekendheid verwierf door de film 'The Beach', gaat zodanig gebukt onder het bezoek van hordes toeristen dat het zelf een adempauze nodig heeft. 

20 reacties

  • Sam B

    6 jaar geleden
    Ik ben daar geweest in 93' toen het er wel nog oorverdovend stil en ongelooflijk prachtig was.Van Ko Panghan met een visser mee gelift.Stonden toen nog maar een paar kleine bungalow parkjes,nu staat het er vol flatgebouwen en vol beton.
  • Bart Meers

    6 jaar geleden
    Op reis gaan voor ons, is naar de bergen gaan, daar zie je nooit een kat
  • Rudy De Wever

    6 jaar geleden
    Toeristen brengen geld binnen, het is niet de toerist die het vuil achterlaat, het zijn de inwoners en steden zelf die hier verantwoordelijk voor zijn, toeristen komen en betalen voor wat ze verbruiken, voor afval is er dus betaald gebruik het dan ook ipv in hun zakken te steken.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    De natuur kan je niet sluiten voor toerisme !
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    Om nog maar te zwijgen over de GIGANTISCHE CO2-UITSTOOT die al dat vliegverkeer teweegbrengt! En maar kappen op de vleesconsumptie ...!!