© BELGA

Jean-Michel Saive overweegt gooi naar ITTF-voorzitterschap

Jean-Michel Saive (46) overweegt zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de internationale tafeltennisfederatie ITTF. Via de sociale media bevestigt de zevenvoudig olympiër dat hij binnenkort beslist of hij er vol voor gaat.

Saive zette eind 2015 een punt achter zijn internationale carrière toen bleek dat een achtste opeenvolgende deelname aan de Spelen geen optie meer was. De Luikse tafeltennislegende was afgelopen zomer wel aanwezig in Rio de Janeiro om er zijn kandidatuur voor een zitje in de IOC-atletencommissie kracht bij te zetten. Maar net als vier jaar eerder in Londen greep ‘Jean-Mi’ naast een nominatie.

Saive is wel al voorzitter van de atletencommissies van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en de Europese olympische comités (EOC). Nu overweegt hij dus een kandidatuur om voorzitter te worden van de ITTF.

Via Facebook laat Saive alvast weten dat “mijn federatie officieel mijn intentie steunt om een gooi te doen naar de functie van ITTF-voorzitter”. Saive zegt zich erg aangemoedigd te voelen door het besluit en “nog meer gemotiveerd om mijn in sport te steunen in een nieuwe hoedanigheid”.

Of Saive effectief in de race stapt om volgend jaar de Duitser Thomas Weikert op te volgen, beslist hij binnenkort. Eerst wil hij het terrein verder aftasten om te zien hoeveel steun hij geniet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer