Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Waarom we verontwaardigd en zelfs boos zijn als mensen vertellen dat ze geen kinderen willen

Hoewel steeds meer mannen en vrouwen wereldwijd beslissen om geen kinderen te krijgen, word je daar door de goegemeente nog altijd scheef voor bekeken. Uit een studie van de Indiana University-Purdue  blijkt dat we er zelfs verontwaardigd en boos van worden. “Geen kinderen hebben, wordt niet alleen als atypisch gezien, maar ook als moreel verkeerd.”

28 reacties

  • Koen Cambré

    6 jaar geleden
    Veel erger dan mensen die bewust voor een kinderloos bestaan kiezen (ik en mijn vrouw vallen daar onder), zijn de mensen die per ongeluk ouder geworden zijn... Kinderen zouden een keuze moeten zijn waarover goed nagedacht is en als iemand er geen wil, is daar waarschijnlijk meer en langer over nagedacht dan vele van die "ongelukjes"...
  • danny verbeeck

    6 jaar geleden
    Jij , met kind (eren) moet beseffen dat je verantwoordelijk bent voor een leven. Gaat dit goed , dan mag je blij zijn .Gaat het fout op één of andere manier , wat dan??? Ben je daar dan fier op??
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Leven en laten leven en afstappen van het waanidee dat jijzelf de maatstaf bent, de perfecte, foutloze mens, waaraan de rest van de wereldbevolking zich moet spiegelen.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Integendeel, er zijn mensen die men zou moeten verplichten om kinderloos te blijven en ik ken veel te veel van dat soort mensen.
  • Glenn Verbeeck

    6 jaar geleden
    Die die zeggen dat men geen kinderen meer mag maken door de toestand van de aarde enz zijn verkeerd. Persoonlijk wil ik liever geen kinderen, maar stel dat je een vrouw leert kennen die echt heeel graag (zo rond haar 28 ofzo??) een kindje zou willen, dan zou ik heeel misschien kunnen bijdraaien, maar dan nog zou ik er een paar nachtjes over moeten slapen hoor.