De samenstelling van de nieuwe Catalaanse bewindsploeg van minister-president Quim Torra werd eerder vandaag gepubliceerd in de Catalaanse versie van het staatsblad.
Volledig scherm
De samenstelling van de nieuwe Catalaanse bewindsploeg van minister-president Quim Torra werd eerder vandaag gepubliceerd in de Catalaanse versie van het staatsblad. © EPA

Madrid zet licht op groen voor nieuwe Catalaanse regering

De Spaanse regering heeft het licht op groen gezet voor een nieuwe regionale regering in Catalonië. De nieuwe regering telt geen ministers die in gevangenschap of ballingschap zitten, wat voor Madrid een noodzakelijke voorwaarde was om de voogdij op Catalonië op te heffen.

7 reacties

  • Gust Goris

    6 jaar geleden
    Waarom moet Rajoi niet in de cel, wegens misbruik van geld.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Met de opvolger van Rojoy zal Spanje misschien weer een democratie worden, die geen tegenstanders opsluit. Maar het wordt afwachten, de geest van Franco dwaalt er nog steeds rond.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    En waar is Rajoy intussen? Nog altijd spoorloos?
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Zet eens eerst zo snel mogelijk die Rajoy af en werp hem in de gevangenis wegens corruptie en financiele schandalen. Dan kan hij zich verontschuldigen voor zijn wangedrag bij PUIGDEMONT;
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Elk land waar men met deelregeringen werkt krijgt interne problemen. Zowel in Spanje als in Belgie. De problemen hebben een andere vorm maar ze zijn echt ook al in Belgie.