© IMAGEGLOBE

Qatar verwelkomt 2.000 fans op speciale wijze op WK voetbal 2022

Op het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar zullen tot 2.000 supporters kunnen verblijven in een dorp dat bestaat uit traditionele bedoeïenententen. Dat werd dinsdag aangekondigd door de organisatoren.

“We gaan de buitenlandse bezoekers de kans geven om de Qatarese cultuur te leren kennen en om op een totaal andere manier te genieten van de voetbalervaring”, verklaarde Abdulaziz Al-Mawlawi, lid van het organisatiecomité.

Het dorp zal gebouwd worden in het zuiden van het land. Het Qatarese organisatiecomité is van plan om 650 tenten op te zetten op een gebied met een oppervlakte van 300.000 vierkante meter. Het dichtstbijzijnde stadion bevindt zich in Al-Wakrah, waarin gespeeld zal worden tot en met de kwartfinales, op ongeveer dertig minuten rijden van het domein.

Er is ook voorzien dat tot 12.000 personen kunnen overnachten op cruiseschepen. Volgens de voorspellingen van het gastland zullen ongeveer een miljoen supporters naar Qatar afreizen om de wedstrijden te volgen en de regio te leren kennen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer