WK voor foodies: croque Belgique met homemade ketchup
Aangeboden door LidlIn WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgisch gerecht. En typisch Belgisch is: iets simpels tot een heerlijk bourgondische maaltijd verheffen. Het bewijs? Deze croque, afgewerkt met verse, homemade ketchup. Goal!
Wat heb je nodig? (voor 2 croques)
Voor de ketchup:
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 paprika
1 kg tomaten
boter
1 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
100 g suiker
100 ml azijn
peper en zout
Voor de croques:
4 dikke sneden brood (klein bruine carré)
2 sneden Ardense ham
2 sneetjes Belgische kaas (Abijdkaas intens)
20 g bladspinazie
boter
Zo maak je het:
1. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukken. Snijd de tomaten in stukken.
2. Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg de paprika toe en stoof 3 minuten verder. Voeg nu de tomatenstukjes en de overige ingrediënten voor de ketchup toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur, of tot het vocht enkele centimeters verdampt is en je een dikke 'pap' hebt.
3. Mix tot een gladde ketchup, giet in een afgesloten fles en laat afkoelen. (De ketchup zal dikker worden als hij afkoelt, maar mocht de je hem nog te lopend vinden kan je hem nog even verder laten uitkoken op een zacht vuurtje).
4. Beleg 2 sneden brood met de ham, kaas en spinazie. Leg er een snede bovenop en besmeer de buitenkant met boter. Grill de croques enkele minuten en serveer met de tomatenketchup.
Krijg je niet genoeg van croques? Dan moet je zeker onze bourgondische boerencroque proberen!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Lidl1
Creatief met gehakt? Midden-Oosterse balletjes met Libanese labneh zijn een verrassend hapje
Gehaktballetjes zijn verrassend veelzijdig. Met de juiste kruiden en garnituur transformeer je ze tot een volwaardig gerecht of zelfs tot een exotisch hapje. In dit geval: tot Midden-Oosterse bites afgewerkt met Libanese labneh. -
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
Betekent ‘klassiek’ ook meteen saai? Allesbehalve! Deze rosbiefrol is gevuld met verse spinazie, basilicum, zongedroogde tomaten en pistachenoten, waardoor het vlees een heerlijk smakenpalet krijgt. De krieltjes schuif je gewoon in de oven, die de rest van het werk doet. Genieten op z’n Belgisch, met een Italiaans accent. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerjan vanreeth