EPA
Volledig scherm
© EPA

Drie keer meer overtredingen door strengere geluidsnormen op Brussels Airport

Sinds het Brussels gewest eind april 2017 strengere geluidsnormen voor vliegtuigen invoerde, zijn er bijna drie keer zoveel inbreuken vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van Leefmilieu Brussel. De boetes die daarmee gepaard gaan, zullen ook effectief worden geïnd, zegt Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault. Voka waarschuwt voor instabiliteit door de toename van de geluidsboetes en de arresten over de vliegroutes.

2 reacties

  • leen de scheerder

    6 jaar geleden
    Het vliegverkeer boven Herzele is de laatste jaren ook enorm toegenomen. Zeer laag vliegverkeer, want blijkbaar dalen ze en landen ze in Zaventem via overvliegen in Herzele. Soms vliegen ze zo laag en moeten we de ramen sluiten voor het lawaai dat ze maken. Zo vliegen er verschillende na elkaar en boven onze woning. We wanen ons soms Zaventem, terwijl we er niet voor gekozen hebben voor al dit vele lage luchtverkeer,
  • Dirk Claessens

    6 jaar geleden
    Neem elke connectie brussel/luchthaven weg, gooi alle brusselse werknemers buiten en laat alle brusselaars een extra luchthaven taks betalen als ze willen vertrekken of toekomen in de luchthaven. Verander de naam in Vlaamse of zo, dan mag je van mij alle vluchten over brussel schrappen. Geen lasten = geen lusten.