Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thinkstock

50.000 Denen eisen verbod op besnijdenis in Denemarken

Meer dan 50.000 Denen hebben een petitie ondertekend die in naam van de rechten van het kind besnijdenis om niet-medische redenen wil verbieden. Daarmee kan over de tekst gedebatteerd worden in het parlement.

12 reacties

  • Necla Akbulut

    5 jaar geleden
    Tattoo en piercing ook verbieden, is toch ook verminking
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Leo Duym: bij de besnijdenis van babies, zeker als dat door een moheel gebeurt, is er wel degelijk een risico! En @dominique castelein: wat heeft dit met "links" te maken? N-VA is toch zeer rechts en zal NOOIT instemmen met een verbod, al was het maar om hun kiezers niet voor het hoofd te stoten!
  • Sam Valkenborgs

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Denemarken !
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Het wegsnijden van de voorhuid vergelijken met het wegsnijden van de clitoris en de schaamlippen, getuigt van domheid of kwaadwilligheid. Een fundamenteel verschil: 1. Voor de besneden man en zijn partner verandert er op seksueel gebied niets. - 2. De besneden man loopt geen medische risico’s, de besneden vrouw daarentegen krijgt moeilijkheden omwille van het niet elastische littekenweefsel.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    wie hier wil wonen moet onze gebruiken aanvaarden,anders moeten ze terug,heel simpel,de EU wetten moeten veranderen en dat kunnen we doen in 2019 Mei,alle linkse partijen en aanhangers wegstemmen,