© Marie Knevels

Soeptrinette is twee jaar onderweg geweest

Op 2 juni 2016 reed de soepmobiel van vzw de Biehal STC voor de eerste keer uit. Het kraam heeft standplaatsen op markten in verschillende Noord-Limburgse gemeenten. Daarnaast vind je de Soeptrinette ook geregeld terug in woonwijken en op sociale evenementen. Deze soepmobiel maakt deel uit van het project 'Soep als bindmiddel', dat stilaan op zijn einde loopt.

Marie Knevels

De soepmobiel heeft de voorbije twee jaar rondgetoerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Bree, Overpelt en Neerpelt. Het kraam is ondertussen een vaste waarde geworden op de markten, en heeft daarbuiten nog verschillende standplaatsen. De medewerkers van vzw de Biehal STC willen zo een ontmoetingsmoment creëren op het terras voor de Soeptrinette. Daarnaast is de soepmobiel ook een communicatiekanaal, waarlangs activiteiten en projecten van verenigingen en partners bekend worden gemaakt.

Dagelijks bereiden de medewerkers van sociale tewerkstellingscentrum vzw de Biehal verse soep. Het maatwerkbedrijf biedt een job aan mensen die om uiteenlopende redenen niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen. De Soeptrinette vervult zo dus meerdere sociale doelstellingen. Reden te meer om je aan een lekkere tas soep te wagen.

Soep als Bindmiddel

De Soeptrinette is een onderdeel van het project 'Soep als Bindmiddel', dat tot stand kwam met de steun van subsidieprogramma Leader Kempen en Maasland. Het project wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en loopt nog tot eind juni 2018. Maar dat betekent niet het einde van de Soeptrinette. Het kraam zal een vaste waarde blijven op de markten van Hechtel, Eksel, Overpelt, Neerpelt, Bree en Hamont. Bovendien zal je de soepmobiel ook op sociale evenementen kunnen blijven terugvinden. Fans van de lekkere soep hoeven dus niet te treuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer