René bij zijn wietplantjes. "Bij de coffeeshop of de apotheek ben ik 15.000 euro per jaar kwijt."
Volledig scherm
PREMIUM
René bij zijn wietplantjes. "Bij de coffeeshop of de apotheek ben ik 15.000 euro per jaar kwijt." © Marcel van den Bergh

Eigen teelt tegen de pijn: René kan medicinale wiet niet betalen, dus kweekt hij zelf plantjes

de VolkskrantPijnpatiënt René Barendse heeft medicinale wiet nodig. Die mag hij niet zelf telen. Nu wil hij justitie dwingen tot een rechtszaak, "want er zit een hiaat in het Nederlandse gedoogbeleid".

5 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Voor zieke mensen moet een tolerantie-beleid komen, ook voor het gebruik van CBD olie.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Te veel wetten hebben een uitgangspunt dat de staat en bedrijven alleen voor u kunnen zorgen. Vele mensen ontdekken zichzelf te helpen. Dat is perfect mogelijk.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Waarom mag de Farma met allerlei zelf geschreven bewijzen enorme hoeveelheden medicijnen rommel op de markt brengen die bij 90% van de mensen niks doen . Maar een plant die al langer bestaat dan de mens zelf en die de mens al meer dan 7000j gebruikt nu illegaal zijn ? Je ziet de Politiek werkt enkel voor het grote kapitaal want op cannabis kan je geen patent nemen en dus NIKS verdienen !
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    groot gelijk. de pharma is er toch alleen maar om ons geld af te troggelen met veel te dure medicamenten en ons net ziek genoeg te houden om de boel draaiende te houden. Miljardenbusiness.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    als je dat enkel voor u houd zal weinigen weten noch klacht tegen je indienen en eigen gebruik moet dan ook enkel eigen gebruik zijn Dat vergeten sommigen