Hans Klaverdijk
Volledig scherm
PREMIUM
© Hans Klaverdijk

De online-winkelstraat is voor elke dief een walhalla: daar gaan jouw creditcard- en persoonsgegevens

de VolkskrantDe websites van veel kleinere instellingen als winkels, scholen, zorgverleners en hobbyclubs zijn zo kwetsbaar, dat hackers er jouw achtergelaten persoonsgegevens kunnen stelen. Het gaat om 375.000 websites. Heb je ooit iets online besteld?

11 reacties

  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Dat fysieke winkels eens eindelijk aanbieden wat we online kopen! Beter voor iedereen!
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    "Niks online kopen" en webwinkels verbieden"? Als we die redenering zouden volgen dan woonden we nog steeds in een grot en gebruikten we nog een berenvel om ons te kleden...Goed dat men op het gevaar wijst. Zelf laat ik geen privé gegevens achter op sites die geen ssl-certificaat hebben en/of niet werken met beveiligd betaalverkeer. Echt 100% veilig zal het nooit zijn, maar men kan de kans verkleinen.
  • David Vlaeminck

    6 jaar geleden
    Een artikel gesponserd door Unizo ten nadele van online winkelen in het buitenland?
  • Frank Jorissen

    6 jaar geleden
    @lucvandermaelen Webwinkels verbannen omdat ze vroeger niet bestonden? Serieus? Ook alle auto's verbannen, antibiotica, gps en waarom meteen de vliegtuigen... Dat bestond 'vroeger' ook allemaal niet Ik koop tegenwoordig bijna àlles online. Tot mijn koffiebonen toe. Véél comfortabeler èn goedkoper. Nog nooit heb ik problemen gehad met afhandeling van betaling
  • Alex bugmenot

    6 jaar geleden
    De fysieke winkelstraat is bewaakt, maar wat doen zij om de gegevens van je betaalkaarten te bewaren? De dingen die opgenoemd worden, zijn enkel bedoeld om hun eigen inboedel te beschermen.