Archiefbeeld van een treinconducteur.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een treinconducteur. © Photo News

Mobiliteitsminister Bellot: "Aanbod eerste klasse brengt NMBS jaarlijks 32,7 miljoen euro op"

NMBSHet aanbieden van reizen in eerste klasse leverde de NMBS in 2016 een meeropbrengst op van 32,7 miljoen euro voor de binnenlandse treindienst. Reizigers in eerste klasse zijn goed voor circa 3 procent van het totale aantal en 6 procent van de inkomsten uit de verkoop van biljetten en abonnementen. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Vincent Scourneau (MR).

11 reacties

  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Zo wonderlijk is eerste klasse in de trein ook niet meer, daarvoor moet je in andere landen zijn. Schaf dat af en kom op tijd met genoeg plek voor iedereen om te zitten aan een normale prijs. Dat is wat de mensen willen.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    1° klasse, is dat dan met meisjes van vertier of wat ?
  • Joske Vermeulen

    6 jaar geleden
    33 miljoen is een druppel op een hete plaat. Schaf af die klasses, kost niets en is voor nieuwe voertuigen goedkoper. Niet comfort drijft mensen naar de auto maar betrouwbaarheid, flexi iliteit en kosten moedigd reizigers aan om de auto te nemen.
  • Ronny Heynderickx

    6 jaar geleden
    wat een farce... heb ook eens eersteklas tickets gekocht naar Brugge, tegen we in StNiklaas waren zat hele eersteklas vol met tweedeklas tickets... conducteur deed niks
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Tja ventje.... er moet volgens u nog altijd “klasseverschil” zijn nietwaar hypocriet... schandalig voor een paljaske dat betaald word door het “plebs”, weg met die omhooggevallen smeerlap....