Herstellingswerken sluisbrug Meerhoutstraat verlengd

Op 2 augustus startten de onderhouds- en herstellingswerken aan de sluisbrug over het Kanaal in de Meerhoutstraat. Tijdens de opbraakwerken bleek de toestand van de brug slechter dan vooraf gedacht. De brug blijft daarom afgesloten tot 9 november. Daarna gaat ze gedeeltelijk open.

Dirk Macquoy

Het wegdek wordt vernieuwd, er worden fietssuggestiestroken aangelegd, de kabels worden vernieuwd en betonrot in de brug wordt aangepakt. Tijdens de opbraakwerken bleek het beton van zeer slechte kwaliteit en zwaar aangetast door chlorides. Ook de wapeningsstaven zijn zwaar aangetast.

De brug blijft dus volledige afgesloten tot 9 november 2016. Daarna wordt er op de brug nog twee weken (tot 22 november) gewerkt aan de afwerking. Het verkeer kan dan over de brug rijden via tijdelijke verkeerslichten.

Zowel tijdens fase 1 als fase 2 blijft de doorgang open voor fietsers en voetgangers. Na het aanbrengen van de waterdichtingslaag (rond 14 oktober), wordt het brugdek gedurende 3 of 4 dagen volledig afgesloten. Dus ook voor fietsers en voetgangers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer