De Italiaanse president Sergio Mattarella (links) schudt de hand van de nieuwe premier Giuseppe Conte (rechts).
Volledig scherm
De Italiaanse president Sergio Mattarella (links) schudt de hand van de nieuwe premier Giuseppe Conte (rechts). © AFP

Italiaanse premier Giuseppe Conte legt eed af

De nieuwe premier van Italië, Giuseppe Conte, heeft vandaag in Rome de eed afgelegd in handen van de Italiaanse president Sergio Mattarella. De 53-jarige jurist komt aan het hoofd van een coalitie van de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging en de extreemrechtse Lega.

6 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    De asiel toevoer zal nu wel snel gaan minderen
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Bij de EU breekt het koude zweet al uit, nog een land dat uit het circus wil stappen. Beste Remus, dat heeft niks met de EU te maken maar gewoon met de strijd om passagiers tussen de vele luchtvaartmaatschappijen en de lagere brandstofkosten tegenover 1977. Je kan beter eens berekenen hoeveel miljarden er jaarlijks naar de EU clowns gaan om hun grootheidswaanzin te betalen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Laat ons hopen dat ze de EU wat onder druk kunnen zetten, zodat economische migratie een halt toegeroepen wordt.
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Wat veel mensen nog steeds niet begrijpen is dat we onze welvaart hier in Vlaanderen te danken hebben aan de EU ... ofwel zijn ze dom ofwel zijn ze van slechte wil.1 vb.De EU dictatuur heeft ervoor gezorgd dat je voor 100 € naar madrid kan vliegen, in 1978 was dat 800€.
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Wij gaan eens zien wat de extreem rechtsen er van gaan terecht brengen. Zij dragen nu, sinds het extreem linkse Syriza totaal gefaald heeft, de hoop de Europese werkmens te kunnen verlossen van de EU dictatuur. Ik brand kaarjes dat ze slagen, want als Europese werkmens, en dan zeker West Europese werkmens zal men vele malen beter af zijn zonder de EU en haar persoonlijke verrijkers.