AFP
Volledig scherm
© AFP

"Ook niet-Franse autobouwers sjoemelden met prijzen van wisselstukken"

Naast Renault en PSA, de autogroep boven Peugeot/Citroën, hebben ook autobouwers buiten Frankrijk gebruik gemaakt van software die de prijzen van reserveonderdelen aanpaste naar de gevoelsmatige waarde ervan. Dat schrijft De Standaard vanavond.

26 reacties

  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Ik vind dat men maatregelen moet treffen om dit misbruik tegen te gaan. Een overleg tussen constructeurs en politici om richtprijzen te bespreken. Waardoor je als consument zelf een inschatting kan maken tussen maximum en minimumprijzen. Meer transparantie tussen zowel constructeurs als handelaars. De klok terugdraaien zal nooit gebeuren, dus beter van hieruit vertrekken en richtlijnen opleggen.
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Maar 140 EUR betalen voor een Jeans die vijf jaren geleden 40 EUR kostte is normaal...
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Als klant ga je voor herstelling beter nooit naar de merkgarage dat lichten ze je systematisch op. Ook voor onderhoud en banden kan je gigantisch veel besparen. In de merkgarage vragen ze zelfs 2,5 euro om je ruitenwisservocht bij te vullen, dat is 100 oude Belgische franken voor water met een druppel afwasmiddel in.
  • Geert Bancken

    6 jaar geleden
    Van wie is Nissan, Renault ja.
  • Martin Himpe

    6 jaar geleden
    Ik versta niet hoe ze er bijkomen hoeveel een klant denkt dat een onderdeel waard is. Vraagt de garagist eerst aan een klant hoeveel hij denkt dat het zal kosten ? Bij mij nog nooit gebeurd. Ik vraag altijd eerst wat het zal kosten vooraleer ze eraan beginnen. En als ik de factuur krijg is het altijd meer dan ik had gehoopt. Hoe komen ze erbij dat we nog meer wilden betalen ??