© null

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

id

1 ZA 02/06 - ZO 03/06 Riddertornooi in Rivierenhof

www.dequaeyewerelt.be

Elk jaar in juni wordt het Rivierenhof het middeleeuws decor voor De Quaeye Werelt. Ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden slaan dan hun tenten op aan de voet van kasteel Sterckshof. Het publiek kan er van dichtbij kennismaken met het leven in een middeleeuws kampement anno 1477. Hoogtepunt is de historische veldslag, zowel zaterdag als zondag om 15u. Honderden re-enactors uit alle uithoeken van Europa nemen hier aan deel en spelen de slag om Antwerpen na. Gratis toegang.

2 ZA 02/06 - ZO 03/06 Binnengluren in ecotuinen

www.velt.be

Dankzij Velt kan je dit weekend rondneuzen bij 250 ecotuinen in heel Vlaanderen. Zo kan je zondag tussen 10 en 16u een fietslus volgen langs de vijf Deurnese samentuinen. In elke samentuin volgt een rondleiding en er is een workshop ‘kruiden verwerken’. De Dodoenstuin in Schilde biedt een interactieve rondleiding met speciale aandacht voor kinderen. Herboristen tonen hoe je zelf muggenmelk kan maken, of eigen natuurlijke schoonmaakmiddelen op basis van kruiden.

3 ZA 02/06 Springkastelenfestival

www.jumpforjoy.fun

Springkastelen zijn er niet alleen voor kinderen. Aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem kunnen volwassenen vanmiddag het kind in zich loslaten tijdens Jump for Joy. Er staat een dertigtal springkastelen, storm- en hindernissenbanen en vrije val- attracties opgesteld. Deejays houden de sfeer erin.

4 ZO 03/06 Willebroek Fietst

www.hivro.be

De Gezinsbond organiseert zondag de familiefietstocht Willebroek Fietst. Families kunnen kiezen tussen een parcours van 25 of 50 km. Er is ook een kidstour van 12,5 km. Vertrekken in Willebroek kan tussen 9 en 15u aan het Van Landeghemplein. Onderweg wachten een valkeniersdemo en springkastelen.

5 ZO 03/06 Koopzondag

www.antwerpen.be

Shoppers kunnen ook zondag hun hart ophalen in Antwerpen. Tijdens koopzondag, de eerste zondag van de maand, openen de winkels op en rond de Meir-as tussen 12 en 18u. Kooplustigen worden verwend met straatanimatie.

6 ZA 02/06 Pallieterjogging

www.pallieterjogging.be

Lier haalt vandaag de loopschoenen boven voor de 34ste Pallieterjogging. Een groot deel van het parcours loopt door de Lierse binnenstad, met start en aankomst op het Zimmerplein. De kinderjogging start om 15u. Daarvoor zal het (fiets)verkeer op de Werf, ter hoogte van de Sint-Jansbrug, voor korte tijd opgehouden worden. De eigenlijke jogging van 5 of 10 km start om 16u. Voor de 10 kilometer maken de deelnemers een lus langs de Netedijk alvorens aan te komen op het Schapekoppenplein.

7 ZO 03/06 Eat & Bike

www.landelijkegildenschoonbroek.be

Oud-Turnhout is zondag het toneel van de culinaire fietstocht Eat & Bike. Bij het vertrek aan Zwaneven (Steenweg op Mol 161) wacht al een kop koffie met koffiekoek. Onderweg wordt bij drie landbouwbedrijven telkens een deel van het menu aangeboden. Bij terugkomst is er nog een dessert. De fietstocht zelf is 40 kilometer lang.

8 ZO 03/06 Sint-Andriesrun

www.sint-andriesrun.be

De Sint-Andriesrun is zeker niet de grootste loopwedstrijd van Antwerpen, maar doorkruist wel een van de leukste wijken van de stad. Na twee kidsjoggings vatten de volwassenen zondag om 15.15u nabij de Sint-Andriesplaats een parcours van 5 of 10 km aan. Op de Sint-Andriesplaats ondersteunen allerlei drank- en eetstandjes het evenement.

9 ZO 03/06 Pompoenstapperswandeling

www.depompoenstappers.be

Mochten de temperaturen zondag de pan uitswingen, dan kan je afkoeling zoeken in de Kempense bossen. Wandelclub De Pompoenstappers uit Lichtaart organiseert een tocht met vertrek aan OC Lichtaart. Het overgrote deel van de parcours tot 50 km loopt door de bossen van Lichtaart en Kasterlee. Naargelang de gekozen afstand doorkruis je de Hoge Rielen, Witte Bergen, Weigerbergen of Hoge Mouw.

10 ZO 03/06 Lopen tussen brouwerijen

www.sport.be

De Great Breweries Marathon van Duvel is zondag terug voor een derde editie. Een dag die in het teken staat van sport, maar ook bier natuurlijk. De doorwinterde lopers kunnen ervoor kiezen om een volledige marathon te lopen of te wandelen, maar er is ook een verkorte versie van 25 km. Aankomst en vertrek situeren zich bij brouwerij Duvel in Puurs. Deelnemers doen ook de brouwerijen van Palm en Bosteels aan en lopen doorheen de landelijke regio waar de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant elkaar ontmoeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER