zaterdag 2 juni 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Goffin hervat zaterdag de wedstrijd met een break voorsprong in de derde set. Photo News

Tennis Roland Garros

Luikenaar heeft zaterdag nog anderhalve set nodig tegen Gaël Monfils

Regen stuit remonte Goffin

Net op het moment dat David Goffin zijn match tegen Gaël Monfils in handen leek te nemen, gingen de hemelsluizen boven de terreinen van Roland Garros open. Tijdens de derde set gingen prompt de zeilen over het gravel van de Court Suzanne Lenglen, waardoor het duel verschoven werd naar zaterdag.

David Goffin 6(6) 6 3

Gaël Monfils 7(8) 1 2

Drijvend op zijn sterke service en zijn stevige forehand haalde Monfils de eerste set via een tiebreak naar zich toe, maar nadien nam Goffin de controle over. Hij hernam als een wervelwind in set twee. Geen halfuur duurde het vooraleer de bonus naar 5-0 was geklommen. Niemand in het stadion die niet wist: een Goffin van dit niveau kan hier heel ver komen. Hoe lang zou de Franse hypochonder - puffend, snotterend en met een gehavende knie - kunnen weerstaan aan het sloopwerk van onze landgenoot? Monfils vroeg zelfs een extra stel handdoeken om zich tijdens rustpauzes warmpjes te kunnen induffelen. De thuisfavoriet leek te kraken, maar werd dus gered door de eerste regenbui van de dag.

Haalbare kaart 4de ronde

In de achtste finale betreedt Goffin of Monfils het veld tegen Marco Cecchinato, een 25-jarige Italiaan (ATP 72) wiens magere palmares op grand slams bestaat uit vier uitschakelingen in de eerste ronde. In hun twee voorafgaande duels kreeg Cecchinato op gravel trouwens steeds een stevige tik van de Belg.

Maar voor het zover is, moet uiteraard Monfils nog voor de bijl. Op zaterdag gaat dat duel verder. De wedstrijd tussen Goffin en de Fransman staat ingepland als de tweede wedstrijd vanaf elf uur. Tussenstand Goffin-Monfils: 6-7 (6-8), 6-3, 3-2.

    

Mertens licht favoriet tegen Gavrilova

Elise Mertens speelt zaterdag de derde match op court 7 tegen Daria Gravilova. Even voorstellen: 24 jaar, nummer 25, gravelfreak. In onderlinge confrontaties staat het 2-1 in het voordeel van de Hamontse. Dit jaar lukte het op de Australian Open na een nagelbijtertje, vorig jaar was het bingo hier in Parijs.

Als Mertens zich voorbij de Australische met Russische roots werkt, komt ze uit tegen ofwel Andrea Petkovic ofwel Simona Halep. Die laatste, de Roemeense nummer 1 van de wereld, veegde Mertens een maand geleden in Madrid op een hoopje (6-0, 6-3), maar de Limburgse sukkelde destijds met een bacteriële infectie.

Geen echte waardemeter dus, die match. Dat Halep hier een jaar geleden in de finale aantrad, is dat des te meer. (mv)

Gillé en maatje Vliegen missen Parijs door een enkelblessure. BELGA

Sander Gillé mist zijn debuut op Roland Garros

“Hopelijk fit voor Wimbledon”

Sander Gillé (D-82) verzwikte vorige week zijn enkel in Italië en daardoor mist hij zijn debuut op Roland Garros. “Hopelijk geraak ik weer fit voor Wimbledon”, klinkt hij hoopvol.

De 27-jarige Limburger maakte de afgelopen maanden samen met Joran Vliegen een enorme sprong voorwaarts op de dubbelranking. Een eerste selectie voor de Davis Cup was hun beloning. Het spelen van een eerste grand slam was het volgende objectief.

“Vorige week - in de eerste set van onze kwartfinale in Mestre, - heb ik mijn enkel omgeslagen bij het wisselen van positie”, doet Gillé zijn verhaal. “Ik probeerde nog even door te spelen, maar ik voelde meteen dat het niet meer ging. Onderzoek wees uit dat er gelukkig niets gebroken of afgescheurd is. De ligamenten zijn deels gescheurd en verrekt.”

Niet naar TV kijken

“Het is enorm balen om op die manier Roland Garros te missen maar daar kan je niks aan veranderen”, vervolgt Gillé. “Ik kijk overigens zelden naar tennis op televisie en nu zeker niet. De volgende weken ga ik al mijn energie steken in mijn revalidatie. Wimbledon was sowieso ons hoofddoel dit seizoen, omdat je daar meer kans hebt om te spelen. Er doen minder spelers mee aan het dubbeltornooi, omdat er naar drie winnende sets worden gespeeld en de combinatie met enkelspel is zwaar. Ik kan de volgende weken niet spelen en daardoor zak ik sowieso op de ranking. Joran gaat wel dubbelen met iemand anders en hopelijk kan hij dat verlies compenseren. In Wimbledon kunnen we ook nog kwalificaties spelen. Vier weken moet normaal voldoende zijn om weer fit te raken. Alles staat nu in het teken van Wimbledon.”

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws