iStock
Volledig scherm
© iStock

Zwaar beroep of niet, twee op de drie leerkrachten zijn tevreden met job

Twee leerkrachten op de drie zijn tevreden met hun job. Dat blijkt uit een bevraging bij 4.330 leraren, waarover Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag schrijven. De enquête werd uitgevoerd door Idewe, de grootste dienst voor preventie en bescherming op het werk.

27 reacties

  • Kenny De Raas

    6 jaar geleden
    Waarom dan huilen en staken voor de kwalificatie uhum "zwaar beroep" *hoest..
  • Jan Van Windekens

    6 jaar geleden
    Ik kan begrijpen dat sommige leerkrachten het zwaar hebben (kleuter-, beroeps- en bijzonder onderwijs bv) maar dit wordt wel gecompenseerd door kortere werkweken en 3,5 maanden vakantie. Het is opmerkelijk dat mensen die weinig werken, het steeds moeilijker vinden om na hun vakantie opnieuw aan de slag te gaan.
  • Massaer Kurt

    6 jaar geleden
    Mijn zoon zei daarnet nog tegen mij : juf Linda gaat met pensioen. Ik denk dat ze 40 jaar in de klas heeft gestaan. Ik heb hem dan maar wijselijk geantwoord; nee jongen, alleen zware beroepen moeten zo lang werken...
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Geef ze iedere week 2 uur turnen dan zullen ze fitter voor de klas staan !
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Als een gewone werkmens 40 jaar heeft gewerkt, dan heeft een leraar in vergelijk maar 30 jaren gewerkt. De andere 10 jaren waren vakantie. En dan hebben ze nog een pensioen dat bijna dubbel zoveel is als in de privé. Dit mag/kan geen zwaar beroep worden.