Minister van Defensie James Mattis op de veiligheidsconferentie in Singapore op 2 juni 2018.
Volledig scherm
Minister van Defensie James Mattis op de veiligheidsconferentie in Singapore op 2 juni 2018. © AP

Defensieminister VS beschuldigt China van intimidatie en dwang in Zuid-Chinese Zee

De minister van Defensie van de VS, James Mattis, heeft China ervan beschuldigd een politiek van intimidatie en dwang te voeren in de Zuid-Chinese Zee. Hoewel China het tegendeel beweert, hebben de uitbouw van wapensystemen en het stationeren van bommenwerpers op kunstmatig opgehoogde eilanden slechts tot doel om militaire druk uit te oefenen, zei Mattis vandaag in Singapore, volgens de Angelsaksische media.

6 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    China is bezig met de zoveelste annexatie. De internationale gemeenschap had nooit mogen toelaten dat ze Tibet annexeerden. Binnen 20 jaar zijn er geen Tibetanen meer. China is nu ook Buthan aan het annexeren, kwestie van het water van Zuid-Oost AziË volledig te kunnen afsluiten en al deze land economisch onleefbaar te maken. China is het echte grote gevaar, Noord-Korea is daar een deeltje van.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    america begint nu toch wel echt in zen broek te sch....... als ze zien wat china allemaal kan en heeft en dan maar luidop bleiten dat heel de wereld het hoort en na de russen nu de chinezen de boeman te maken ,om van hun eigen schuld af te geraken,ik woon in china en ben nog nooit zo gerust geweest als nu,en zijt maar zeker ze zijn sterker,en beter uitgerust en vergeet onze vrienden de russen niet
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    In plaats van altijd naar de anderen te wijzen zou ik eens mijn hand in eigen boezem stoppen. De grootste en ergste boeman ter wereld zijn jullie zelf!
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Dju...ik vind die mail niet meer terug waarin mij werd gesuggereerd te beleggen in een "tiny defense stock", dat antwoorden kan bieden op die intimidaties (en mijn 3de pensioenpijler, mijn huidige rijkdom en rendement) dju, dju... Kan natuurlijk zijn om het aandeel zelf op te blazen...
  • Jan Janssens

    6 jaar geleden
    China is inderdaad een bezettingsmacht aan het worden, ze hebben al verschillende kleine eilanden, welke strategisch gelegen zijn, ingenomen met zwaar militair materiaal, maar ja voor onze pers (media) is TRUMP de boeman, mensen kijk a.u.b. een verder rond op het internet, onze pers is zichzelf belachelijk aan het maken en brengt slecht één zicht op, de al dan niet, feiten.