© AFP

ROLAND GARROS. Clash tussen Sharapova en Williams, Nadal kent geen problemen

Garbine Muguruza (WTA 3) heeft zich zaterdag eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. In de derde ronde versloeg het Spaanse derde reekshoofd de Australische Samantha Stosur (WTA 90) in twee sets: 6-0 en 6-2. Muguruza won Roland Garros in 2016. Stosur, in 2010 verliezend finaliste op het Parijse gravel, schakelde in de eerste ronde Yanina Wickmayer (WTA 105) uit. Ook Maria Sharapova (WTA 30) plaatste zich vlot voor de volgende ronde. Bij de mannen klaarde Rafael Nadal de klus in 3 sets.

Muguruza treft in de volgende ronde Lesia Tsurenko (WTA 39). De Oekraïense won met 6-2 en 6-4 van de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 18).

Ook de Estse Anett Kontaveit (WTA 24) heeft zich zaterdag ten koste van Petra Kvitova (WTA 8) geplaatst voor de vierde ronde. Het Tsjechische achtste reekshoofd, tweevoudig Wimbledonkampioene (2011 en 2014), ging in de derde ronde na twee tiebreaks onderuit tegen Kontaveit: 7-6 (8/6) en 7-6 (7/4). De Estse staat voor het eerst in de achtste finales op het Parijse gravel. Voor Kvitova komt er een einde aan een reeks van dertien opeenvolgende zeges.

Om een plaats in de kwartfinales neemt Kontaveit het op tegen het Amerikaanse tiende reekshoofd Sloane Stephens (WTA 10). De winnares van de US Open 2017, die haar beste resultaat op Roland Garros evenaart, versloeg de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 57) met 4-6, 6-1 en 8-6.

Maria Sharapova makkelijk voorbij Karolina Pliskova

Maria Sharapova (WTA 30) heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De Russin versloeg in de derde ronde de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 6) in twee sets met 6-2 en 6-1. De wedstrijd duurde amper 59 minuten.

De 31-jarige Sharapova treedt voor het eerst sinds 2015 aan op Roland Garros. In 2016 zat de Russin een dopingschorsing uit en vorig jaar kreeg Sharapova, toen weggezakt op de WTA-ranking, geen wildcard voor het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. In 2012 en 2014 pakte Sharapova de eindzege op het Parijse gravel.

Nadal stoomt door naar achtste finales's Werelds nummer een Rafael Nadal zet zijn jacht op een elfde titel op Roland Garros ongestoord verder. In de derde ronde versloeg de Spanjaard de Fransman Richard Gasquet (ATP 32) eenvoudig in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-2. De wedstrijd duurde twee uur.

Nadal realiseerde vorig jaar "La Decima" op het Parijse gravel. De Spaanse gravelkoning won Roland Garros tussen 2005 en 2008 en tussen 2010 en 2014. Vorig jaar benadrukte hij nog eens zijn meesterschap door het hele grandslamtoernooi geen enkele set te verliezen. Voorlopig heeft de 31-jarige Nadal ook dit jaar nog geen enkele set prijsgegeven in Parijs.In de achtste finales neemt Nadal het op tegen de Duitser Maximilian Marterer (ATP 70). De 22-jarige Duitser versloeg in zijn derde ronde de Est Jurgen Zopp (ATP 136), die in de tweede ronde onze landgenoot Ruben Bemelmans nog had uitgeschakeld. Marterer won in drie sets met 6-2, 6-1 en 6-4. Het wordt pas de eerste ontmoeting tussen Nadal en Marterer.

In de achtste finales neemt Sharapova het op tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Julia Görges (WTA 11) en de Amerikaanse Serena Williams (WTA 451), die Roland Garros al won in 2002, 2013 en 2015 en vorig jaar nog de finale verloor tegen de Spaanse Garbine Muguruza.$

Serena vs Sharapova

Serena Williams heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De 36-jarige Amerikaanse versloeg in de derde ronde de Duitse Julia Görges (WTA 11) in twee sets: 6-3 en 6-4. De wedstrijd duurde een uur en zestien minuten. In de achtste finales treft Williams de Russin Maria Sharapova (WTA 30).

Williams speelt in Parijs haar eerste grandslamtoernooi sinds de geboorte van haar dochter. De Amerikaanse was er vorig jaar niet bij op Roland Garros wegens haar zwangerschap. Williams, drievoudig winnares in Parijs (in 2002, 2013 en 2015), nam voor het laatst deel aan een grandslamtoernooi anderhalf jaar geleden op de Australian Open. Ze speelde ook al twee jaar niet meer op gravel, sinds haar verloren finale in Parijs in 2016 tegen de Spaanse Garbine Muguruza.

In de achtste finales neemt Williams het op tegen de Russin Maria Sharapova. Die won zaterdag haar derde ronde tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 6) in twee sets met 6-2 en 6-1. Het wordt al de 22ste ontmoeting tussen Williams en Sharapova. In de vorige 21 duels trok Williams maar liefst negentien keer aan het langste eind, Sharapova kon slechts twee keer winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer