Meisje na laatste les aangevallen met bijl in Molenbeek

Vrijdagnamiddag is een groep scholieren van de middelbare school Karreveld in Sint-Jans-Molenbeek aangevallen door een buurtbewoner. Één meisje werd nadien naar het ziekenhuis gebracht. De kinderen en docenten zijn in shock.

evdg

Toen de kinderen uit het eerste middelbaar van de school op de bus wachtten, stormde een lokale bewoner op het groepje af. Eerst zou hij hen uitgescholden hebben en een van de leerlingen geslagen hebben, nadien keerde hij huiswaarts om niet veel later met een bijl terug te keren.

Het incident vond vrijdagnamiddag plaats, na afloop van de laatste les. De agressieve man zou een buur van de school in de Gentsesteenweg zijn. Dat werd bevestigd door Françoise Schepmans (MR), de burgemeester van Molenbeek, aan Sudinfo. “De buurman van de school begon hen te beledigen”, klinkt het. “De politie greep snel in en kon de man onderscheppen.”

Het meisje dat werd aangevallen met de bijl, zou geen ernstige verwondingen hebben. De kinderen en docenten zijn wel in shock door het voorval. “Een ondersteuningscel en de politie gaan maandag naar school”, zegt Schepmans. “De nodige maatregelen zullen genomen worden om de veiligheid van kinderen te garanderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen