Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock

Tweehonderdtal mensen nemen deel aan bijeenkomst tegen homofobie: Schaarbeek wil daders en slachtoffers homofoob geweld rond tafel krijgen

Een 200-tal mensen hebben vanmiddag deelgenomen aan een bijeenkomst tegen homofobie, aan het Brusselse Noordstation. Tot de manifestatie was opgeroepen nadat maandagavond een homokoppel in Schaarbeek het slachtoffer was geworden van een gewelddadige agressie vanwege hun buren. Volgens het Brusselse parket valt het niet uit te sluiten dat het om een burenruzie gaat maar volgens het koppel zelf en de manifestanten is er meer aan de hand. "Wij zijn hier om te laten zien dat homofobie geen plaats heeft in Brussel", klinkt het. De gemeente Schaarbeek wil daders en slachtoffers van homofoob geweld rond de tafel krijgen voor een gesprek.

20 reacties

  • Dirk Visser

    6 jaar geleden
    De Islam is net zoals andere religies tegen homoseksualiteit. Hoe denken ze dat in Brussel te kunnen veranderen? Naïeve bende daar...
  • Frank Vekemans

    6 jaar geleden
    De Schepen gaat praten met de daders, beste mevrouw al uw goede bedoelingen te spijt, sint Nicolaas is op 6 december, en als u nog in sprookjes geloofd, dan kan u best naar de Efteling gaan, want ik vermoed dat u met de daders nooit rond de tafel gaat geraken.
  • Benny Winters

    6 jaar geleden
    Is dat de oplossing van Groen Mvr Adelheid Byttebieren? Hoe naief kan je zijn. Uw voorzitster ging ook praten met de IS aanhangers, zogezegd met wederzijds "respect". Justitie moet hier haar werk doen, niet een of andere naïeve "wereldverbeteraar".
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Aan tafel gaan zitten met buren die je fysisch hebben aangevallen ? Hallo! Als die onderburen weigeren aan tafel te gaan zitten, dan kan die dienst ook niks doen. Dat hebben ze mij toch eens gezegd toen ik chocopotten in mijn tuin gesmeten kreeg met daarin levende kikkers. Dat was bij mij de druppel. Uiteindelijk ben ik verhuisd. Maar een fysische aanval hoort thuis bij het gerecht niet aan een tafel.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    200 man op 11 mio Belgen, amaai dat is veel.....