AFP
Volledig scherm
© AFP

Leider van extreemrechts in Duitsland: "Naziperiode slechts 'vogelstront' in onze geschiedenis"

De leider van de Duitse extreemrechtse partij AfD (Alternative für Deutschland), Alexander Gauland, heeft op een congres het belang van het nationaalsocialisme in de geschiedenis van Duitsland geminimaliseerd. "Hitler en de nazi's zijn slechts een vogelstront in meer dan duizend jaar succesrijke Duitse geschiedenis", aldus Gauland.

26 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Leiders* genoeg, die hun (eigen) volk te kakken zetten. * die postjes en partijbelangen voorop stellen. * de Janussmoelen * (uitzonderings)wetten voor zichzelf maken * de familiale stamboom voorzien van nutteloze staats- en consultancy (bij)jobs.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Over het opdoeken van de EU geen kwaad woord,weer grenzen en sociale dumping verbannen.De EU is er juist en alleen voor de elite.
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Op de lange termijn gezien heeft hij gelijk. De thans heersende groepen slaan ons met de misdaden van het NS om de oren om ons het zwijgen op te leggen, maar "vergeten" voor het gemak de misdaden die zij zelf of hun strekkingen begaan en begingen. Wie wierp de eerste atoombom op een onverdedigd burgerdoel? Juist, de grote partijgangers van de democratie!
  • jan wilms

    6 jaar geleden
    HIj heeft gelijk en wat dan te denken van de gruwelen tijdens de spaanse inquisitie ,dat was ook erg maar daar is minder over bekend
  • Stefan nimmegeers

    6 jaar geleden
    Overal op de wereld lopen zo'n zotten rond en zeker bij zulke partijen.