Familieleden van de slachtoffers wachten wanhopig op nieuws.
Volledig scherm
Familieleden van de slachtoffers wachten wanhopig op nieuws. © REUTERS

Vrees voor ruim honderd doden nadat boot met migranten zinkt

MigrantenDe Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vreest dat meer dan 110 mensen het leven verloren hebben voor de kust van Tunesië. Daar zonk gisteren een boot met migranten. Het officiële dodental staat op 48, maar volgens een IOM-woordvoerder zijn er "mogelijk nog zo'n 64 vermisten".

69 reacties

  • sonja geirland

    6 jaar geleden
    Wanneer de overheid niks doet aan de werkloosheid en maken dat het volk inkomsten heeft dan zullen er altijd mensen zijn die op deze manier de ellende proberen ontvluchten. , hoe zou je zelf zijn als je geen geld en eten meer hebt en geen toekomst , ik heb heel veel respect en begrip.voor die mensen,
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Dorine, je moet toch eens beter lezen, Tunesië. En de meeste vluchtelingen die uit het westen van Afrika komen zijn geen oorlog vluchtelingen maar economische toeristen met geld voor smokkelaars. Dus niks met Amerika te maken. In Tunesië is er ook geen oorlog en het is een islamitisch land. Ja, onze Kinderen en Kleinkinderen zullen ooit moeten vluchten maar dat zal dan eerder zijn omdat linkse rakkers hun land weggeschonken hebben.
  • Daantje Daniella Thys

    6 jaar geleden
    @Dorine, bij mijn weten heeft Amerika nooit ambras gemaakt in Marokko , daar is ook geen oorlog en toch komen die allemaal naar hier....’wat hebt ge daarop te zeggen met u simpele uitleg over de Amerikaan is vanalles de schuld
  • Margot De Wolf

    6 jaar geleden
    Spijtig genoeg proberen ze allemaal te vluchten naar europese landen (hier alles gratis) bij de saoudis die macht en geld te over hebben komen ze niet binnen,daar moeten ze eerst zelf tonen dat ze veel geld bezitten!
  • Billy Valcke

    6 jaar geleden
    Een internationale organisatie voor migratie....is dat iets van Merkel en Junckers?