Direct naar artikelinhoud
Tunesië

Minstens 35 migranten verdronken voor kust Tunesië

Archiefbeeld.Beeld Giulio Piscitelli

Voor de kust van het zuiden van Tunesië zijn 35 lichamen uit het water gehaald nadat een boot met 180 migranten aan boord is gezonken. Volgens de laatste berichten zijn 68 personen gered. De boot was op weg naar Europa. Dat meldt het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken.

en

Het vaartuig stond in de nacht van zaterdag op zondag op het punt van te zinken nabij de stad Sfax en het eiland Kerkennah. Voorlopig is er sprake van 35 lichamen. Onder de 68 overlevenden zijn zowel Tunesiërs als mensen met een buitenlandse identiteit, klinkt het bij de lokale autoriteiten. Het zou gaan om zeker twee mensen uit Ivoorkust, twee uit Kameroen en twee uit Marokko.

De kustwacht en de marine zetten de zoektocht naar overlevenden voort en krijgen daarbij steun van een legervliegtuig. Een vissersboot had zaterdagavond alarm geslagen.

De lokale radio meldt dat het merendeel van de geredde opvarenden Tunesiërs zijn. Inwoners van het Noord-Afrikaanse land proberen regelmatig de Middellandse Zee oversteken richting Italië, op zoek naar een beter leven. Lokale ngo's wijzen hiervoor naar de ontevreden onder jongeren omdat de jongerenwerkloosheid torenhoog is.