Direct naar artikelinhoud
Duitsland

Stroompanne legt luchthaven Hamburg plat: alle vluchten opgeschort

Archieffoto.Beeld epa

De luchthaven van Hamburg heeft de oorzaak gevonden van de storing die het vliegverkeer heeft platgelegd. Hamburg Airport meldt op Twitter dat hard wordt gewerkt aan een oplossing. Het is nog onduidelijk of de problemen maandag volledig zijn verholpen. Door de stroompanne heeft de luchthaven op zondag alle vluchten van en naar de luchthaven opgeschort.

De stroompanne gebeurde rond 10 uur deze voormiddag en zou te wijten zijn aan een kortsluiting. Honderden mensen moesten de op vier na grootste luchthaven van Duitsland verlaten. Personeelsleden van de luchthaven en brandweerlieden deelden daar waterflessen uit. Veel gedupeerde passagiers gingen naar hotels of terug naar huis. Ook zijn veldbedden neergezet.

 "De luchthaven ziet zich genoodzaakt alle vliegoperaties voor de rest van vandaag op te schorten. Het was niet mogelijk het probleem te verhelpen", aldus de luchthaven in een verklaring. Op een gemiddelde zondag vertrekken en landen zowat 200 vluchten op de luchthaven.

"Hamburg Airport heeft voldoende stroomvoorziening nodig om veilige vliegoperaties te verzekeren", aldus nog de luchthaven in een persbericht. Reizigers krijgen de raad om hun luchtvaartmaatschappijen te contacteren voor onder andere omboekingen.

Vliegtuigen omgeleid

Vliegtuigen die al op weg waren naar Hamburg, werden omgeleid naar andere luchthavens zoals Hannover, op ongeveer 150 kilometer van Hamburg. Vandaag staan ook twee vluchten uit Brussels Airport naar Hamburg gepland, om 17 uur en om 20.50 uur.

De Duitse politie had eerder al de toegangswegen naar de vertrekterminal gesloten. De luchthaven had mensen ook al gevraagd niet meer ter plaatse te komen. Passagiers werden 's middags al opgeroepen weg te blijven. "Kom alstublieft niet naar de luchthaven'', meldde Hamburg Airport op Twitter. 

Duitse media berichten dat delen van de luchthaven weer stroom hebben. Winkels en restaurants konden daardoor de deuren weer openen.

Vliegtuigen omgeleid
Beeld Hamburg Airport