Plots staat er een muur van vier meter hoog voor je deur

De woningen staan achter een muur van vier meter hoog. SBR

Een aantal bewoners van het West-Vlaamse Oekene maakt zich zorgen over de keermuur die gebouwd werd langs de Rijksweg. ‘We kijken nu uit op een muur van vier meter hoog.’

bfr

Er wordt al een paar maanden gewerkt aan de Rijksweg, waar het toekomstige 3A-Knooppunt wordt ingericht. Ter hoogte van de parallel lopende Sint-Martinusstraat in Oekene wordt volop werk gemaakt van een keermuur van een viertal meter hoog. Die moet er straks voor zorgen dat het verkeer vlotter verloopt.

De bewoners van de Sint-Martinusstraat kunnen zich moeilijk vinden in die plannen. ‘Wij werden niet op de hoogte gebracht van de ingrijpende werken. Straks kijken we vanuit onze woning uit op een hoge muur. Ik vergelijk hem met de Muur van Berlijn’, zegt de 64-jarige Luc Devolder.

Steeds drukker

Devolder hekelt de situatie voor zijn dorpsgenoten. ‘Momenteel is het voor ons heel moeilijk om op een deftige manier de Rijksweg op te rijden. Ik vrees dat het ook heel druk wordt voor de Oekenaars. Met de ontwikkeling van het nieuwe ziekenhuis en andere grote projecten in de omgeving zal de mobiliteit er voor ons niet beter op worden.’

De stad wil er met de keermuur net voor zorgen dat de buren minder overlast ondervinden van het verkeer. Op 2 juli start een tweede fase van de werken in de omgeving van Oekene. De Sint-Martinusstraat wordt dan ook afgesloten voor het verkeer. De stad organiseert op maandag 25 juni om 19 uur een infosessie in zaal Ocar over de werken die gepland staan. ‘Bij de start van die fase zal het verkeer van Roeselare naar Izegem ook een stuk vlotter verlopen’, luidt het bij de stad.