"De kinderen ervaren al op heel jonge leeftijd dat het schoolsysteem twee snelheden heeft.  Kinderen in armoede vinden dat er geen sprake is van gelijke kansen op school."
Volledig scherm
"De kinderen ervaren al op heel jonge leeftijd dat het schoolsysteem twee snelheden heeft. Kinderen in armoede vinden dat er geen sprake is van gelijke kansen op school." © Thinkstock

Belgische kinderen in armoede: "Er zijn geen gelijke kansen op school"

Kinderen die in ons land in armoede leven, vinden dat er geen sprake is van gelijke kansen op school. Dat blijkt uit een alternatief rapport van Unicef België, getiteld 'what do you think?', waarin kinderen en jongeren zelf zeggen hoe zij het respect voor hun rechten in ons land beleven en wat ze graag zouden zien veranderen.

47 reacties

  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    "De kinderen in armoede die in een instelling geplaatst zijn, willen niet gescheiden worden van hun broers en zussen." staat hier te lezen maar ze zouden Syrische kinderen van IS strijders naar hier halen onder de 10 jaar, wat als die broers of zussen hebben die ouder zijn, dan worden die toch ook gescheiden. Dus laat die kinderen waar ze zijn.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Armoede heeft niks te maken met je hersenen, genoeg ingenieurs wiens pa aan den band stond. Je bent meer gemotiveerd om te studeren als je in zo'n multiculturele armoede-zone leeft.
  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    20 jaar geleden beweerden smige al dat we de armoede zelf importeerden. Het bleek niet gelogen. Naast of samen met de armoede importeerden we ook religie.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Ik heb ook werk moeten zoeken zonder de lange arm van een of andere politieker of familielid in een bedrijf terwijl anderen zomaar jobkes krijgen op basis van wie ze zijn ipv wat ze zijn of kunnen. Dit maakt deel uit van het leven! Hamvraag is of ze voldoende kansen krijgen om iets van hun leven te maken en daarop is het antwoord ja volgens mij. Ze zullen iets harder hun best moeten doen dan anderen doch is perfect mogelijk
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    jammer genoeg merk je dat nog steeds en ook meer kinderen van belgische ouders die nochtans werken maar moeite hebben om rond te komen doordat alles duurder wordt met mede dankzij deze regering . deze kinderen kunnen niet mee op uitspajes mogen amper naar verjaardagsfeestjes komen omdat het te duur is voor een geschenkje en dragen kleren die totaal verlseten zijn