Kabinet vindt verloren gewaand kafkadossier dan toch terug

© slr

De bezwaarschriften in het dossier van de heraanleg van de Neringenstraat in Tielt zijn dan toch uitgekomen. Volgens het kabinet heeft de minister de bezwaarschriften ook meteen verworpen. De werken zullen begin 2019 kunnen starten.

slr

Even was er paniek bij het stadsbestuur van Tielt. In Het Nieuwsblad van zaterdag nog liet schepen van Openbare Werken Veerle Vervaeke (Open VLD) optekenen dat de bezwaarschriften omtrent de heraanleg van de Neringenstraat tussen Aarsele en Kanegem zoek geraakt waren op het kabinet van minister Joke Schauvlieghe (CD&V). De oude kasseienweg uit de negentiende eeuw is dringend aan vernieuwing toe, maar het dossier loopt steeds weer vast.

LEES OOK: Pure Kafka: Heraanleg van weg kan niet doorgaan omdat dossier zoek is

Nu blijken de dossiers toch boven water gekomen te zijn. “In januari zijn de bezwaarschriften op het kabinet toegekomen”, zegt kabinetsmedewerker Jan Pauwels. “Op 30 mei werd een ministerieel besluit opgemaakt waarin de minister de bezwaarschriften verwerpt.”

Opluchting

Het stadsbestuur is opgelucht, maar er blijft toch een dubbel gevoel. “Toen wij de dossiers opvroegen, bleken ze er geen te hebben. Nu zijn ze plots toch gevonden en meteen al verworpen ook. Het is toch een vreemde situatie”, zegt schepen Vervaeke. “Maar goed, zodra we het besluit op papier krijgen, kunnen we van start gaan met de vergunningsaanvraag.”

Het zal zeker nog zes maanden duren vooraleer de vergunning rond is. De werken zullen ten vroegste in het voorjaar van 2019 kunnen starten. Net op tijd, want als de werken tegen april 2020 niet af zijn, vervallen de subsidies. De straat wordt heraangelegd in kasseien en krijgt een afgescheiden fietspad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen