Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Copyright : Geert De Rycke

Aantal verkeersdoden daalt met bijna 20 procent

Het aantal verkeersslachtoffers is in de eerste drie maanden van dit jaar sterk gedaald. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar vielen er bijna 20 procent minder doden. Het aantal gewonden daalde met meer dan 5 procent en er gebeurden ook bijna 5 procent minder letselongevallen. Dat blijkt uit de nieuwe verkeersveiligheidsbarometer van VIAS.

90 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    De dodelijke slachtoffers zijn verminderd, maar hoe zit het met het aantal (zwaar)gewonden? Hoewel het aantal verminderd is, zijn dit er nog steeds veel te veel. Men zou zoveel meer kunnen doen. Bijvoorbeeld meer fietspaden, fietstunnels, alcoholcontroles, extra verlichting, veilige oversteekplaatsen.
  • Otto-Jan Rongewaard

    6 jaar geleden
    Er zijn minder ongevallen met jonge bestuurders. Ze verplaatsen zich minder en minder ver tijdens het weekeinde, waardoor het risico op een ongeval afneemt. Worden nu ook de verzekeringspremies voor deze categorie bestuurders verlaagd?
  • Nils De Vriendt

    6 jaar geleden
    Met grafieken kan je alles bewijzen.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Is goed, maar dat verschijnsel doet zich in heel Europa voor. Het is aldus niet exclusief aan Belgische of Vlaamse regeringen te danken.
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    Als Weyts er nu voor zorgt dat we overal nog 30 per uur mogen rijden (op de autostrade zou men evenwel nog aan een maniakale snelheid van 50 per uur mogen scheuren) dan zal de verkeersbarometer nóg betere cijfers tonen.