Direct naar artikelinhoud
Emoji

Voortaan zijn er ook roodharige, kale en grijze emoji's

Voortaan zijn er ook roodharige, kale en grijze emoji's
Beeld YouTube/Emojipedia

Het heeft jaren geduurd, maar roodharigen hebben nu ook hun eigen emoji's. Vandaag zijn 157 nieuwe emoji's gelanceerd, waaronder ook kale figuurtjes en mannen en vrouwen met grijs haar. 

Volgens Emojipedia zijn er dankzij de nieuwe aanvullingen 2.823 verschillende emoji's beschikbaar. De nieuwe collectie bevat ook emoticons voor goede en slechte superhelden en enkele aanvullingen op het dierenrijk. Nieuw zijn onder andere een pauw, papegaai, nijlpaard en kangoeroe. Daarnaast krijgt het welbekende 'lachend kakske' een fronsende variant. 

Een deel van de nieuwe emoticons.Beeld Emojipedia

Een icoontje dat dezer dagen van pas zou komen is het 'hot face', dat samen met het met ijspegels bedekte 'cold face' het levenslicht ziet. U zult de icoontjes echter nog niet meteen op uw telefoon terugvinden. De emoji-update wordt meestal meegestuurd met een grotere systeemupdate.

De emoji's 'hot face' en 'cold face'.Beeld YouTube/Emojipedia

Voor Twitter, Facebook en Microsoft is dat wellicht tussen juni en augustus. Google en Apple volgen naar verwachting tussen september en december en Samsung pas begin volgend jaar.

Softwarebedrijven hoeven de emoji's overigens niet exact te kopiëren. Ze zien er in ieder besturingssysteem vaak iets anders uit. Ook hoeven niet alle 157 figuurtjes en symbolen worden overgenomen.