Direct naar artikelinhoud
Rode Duivels

Deze Rode Duivels gaan niet mee naar het WK in Rusland

Roberto Martínez.Beeld RV

Bondscoach Roberto Martínez heeft zonet de selectie voor het WK in Rusland bekendgemaakt. De geblesseerde Vincent Kompany maakt deel uit van de 24 Rode Duivels die meegaan naar Rusland. Benteke, Kabasele, Jordan Lukaku en Sels vallen naast de WK-selectie.

Matz Sels, Jordan Lukaku, Christian Kabasele en Christian Benteke zullen er deze maand niet bij zijn als de Rode Duivels hun beste beentje voorzetten in Rusland.

Dit zijn de 24 geselecteerden:

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels

Verdedigers: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Laurent Ciman, Dedryck Boyata

Middenvelders: Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Nacer Chadli, Leander Dendoncker, Thorgan Hazard, Youri Tielemans

Aanvallers: Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Adnan Januzaj

Lees hieronder verder

Twitter bericht wordt geladen...

Kompany

Het was vanmorgen vooral uitkijken naar nieuws over Vincent Kompany, die afgelopen weekend geblesseerd raakte tijdens de oefenmatch tegen Portugal. Bondscoach Martínez besliste hem toch op te nemen in de selectie. Laurent Ciman is stand-in.

"Kompany presteert sterk op training", zei Martínez. "Zijn leiderschap is belangrijk voor ons. We willen hem er absoluut bij en daarom gaan we voor hem de tijd nemen die we krijgen." Volgens het WK-reglement heeft de bondscoach tot de dag voor de eerste wedstrijd de mogelijkheid om een geblesseerde speler alsnog te vervangen.

"Over zeven à tien dagen weten we of Kompany klaar geraakt. Als hij op 17 juni niet fit is, zal hij er niet bij zijn", klinkt het nog.

'Kompany's leiderschap is belangrijk voor ons'
Roberto Martínez, bondscoach

De moeilijkste beslissing noemt Martínez de niet-selectie van Christian Benteke. "Hij heeft er nochtans alles aan gedaan om erbij te zijn. Maar ik kies voor de balans in de ploeg. En daarom neem ik slechts twee diepe spitsen mee."

Ook Jordan Lukaku zal er niet bij zijn. "Hij is niet honderd procent fit. Hij is er dus niet bij door zijn blessure. Het is niet leuk om hem niet mee te nemen naar Rusland, want hij is een van de besten op de linkerflank."

Voor Youri Tielemans ziet de bondscoach een veelbelovende toekomst. "Hij is de toekomst van het Belgische voetbal. En hij kan ervaring opdoen op het WK. Ik vind dat hij deze WK-selectie verdient."

Matrasgate

Het voorspelde lijstje van afvallers door 'matrasgate' blijkt dus niet te kloppen. Op basis van 23 gepersonaliseerde matrassen die naar Moskou verscheept zijn, zouden de afvallers Matz Sels, Jordan Lukaku, Christian Kabasele, Leander Dendoncker en Adnan Januzaj zijn. De bondscoach ontkende eerder al dat de 23 gepersonaliseerde matrassen ook de 23 WK-gangers zijn.

Voor de Rode Duivels volgen er nog oefenwedstrijden tegen Egypte (woensdag) en Costa Rica (11 juni), vooraleer de selectie op woensdag 13 juni afzakt naar Moskou.

Op 18 juni openen de Belgen hun WK met de wedstrijd tegen het haalbare Panama, vijf dagen later volgt het duel met Tunesië. De clash tegen Engeland op de slotspeeldag wordt pas op 28 juni gespeeld, de eventuele achtste finales staan op 2 en 3 juli op het programma.

Blessures

Martinez verraste een tweetal weken geleden door een 28-koppige voorselectie te presenteren, en geen 23 spelers en 12 reserven zoals eerder was aangekondigd. Als belangrijkste reden haalde de bondscoach daarvoor de blessurelast aan. Thomas Vermaelen sukkelt immers al een tijdje met de hamstrings en werkte nog geen enkele groepstraining af.

Voor Martinez was de oefeninterland tegen Portugal belangrijk om enkele spelers nog eens aan het werk te zien, vooraleer de laatste knopen door te hakken.