Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Vlaamse kinderopvang te duur en te complex voor kwetsbare gezinnen"

De kinderopvang in Vlaanderen blijft voor een aantal gezinnen nog steeds te duur en te complex. Dat blijkt uit een studie van de Gezinsbond en Caritas, uitgevoerd bij ouders, kinderopvangvoorzieningen en armoedeverenigingen.

20 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    En je laat je daar door beïnvloeden, Caroline Bex? Over wat de anderen denken als je zelf voor je kinderen zorgt?
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Kinderopvang te duur behalve voor diegene aan OCMW ,die betalen 1 euro per dag voor de opvang van hun kind, en de werkende Belg mag 500 a 600 euro per kind per maand neertellen.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Als ze nu eens moesten beginnen van diegenen die thuis zijn, stempelen, leefloon en noem maar op verbieden van hun kinderen naar de opvang te doen.
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Ik zou ook fulltime thuis blijven voor de kindjes, maar huismoeder is tegenwoordig een vies begrip en de maatschappij kijkt erop neer. Zelfs Gwendolyn Rutten beschouwt hen als minderwaardig en wil deze groep activeren door het afschaffen van het huwelijksquotiënt... Tegenwerking langs alle kanten dus! Dat dit beter voor het gezin is, is niet van belang...
  • johan fransaert

    6 jaar geleden
    als je kinderen wil moet een van beide partners bereid zijn om fulltime voor de opvoeding te zorgen anders begin er niet aan.