Zo snel werkt mobiel internet in uw straat

Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft een kaart gemaakt waarop je ziet hoe goed de kwaliteit van het mobiel internet in uw straat is. In Vlaanderen heeft Proximus de beste dekking. Als we inzoomen op Antwerpen scoort Deurne minder goed.

dst

In 2014 lanceerde Test-Aankoop de app BeCover die toelaat om de netwerkdekking van de verschillende operatoren te kennen. Intussen zijn er met BeCover niet minder dan 9.000 metingen geweest en dus kon Test-Aankoop in kaart brengen welke operator waar het beste scoort, schrijft Het Laatste Nieuws.

Omdat ons land zo klein is, zijn er in België nauwelijks plaatsen waar er géén mobiel internet is. Op andere vlakken blijft ons land wel achterophinken ten opzichte van de ons omringende landen. “Net geen 60% van de Belgen ontvangt een 4G-signaal, tegenover een indrukwekkende 78% in Nederland”, zegt Simon November van Test-Aankoop in de krant.

Bekijk hier de resultaten van de metingen op kaart. Opgelet, door het hoge aantal bezoekers momenteel kan het even duren alvorens de kaart wil inladen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER